Πολιτική

Κεραμέως: Αρχίζει η ατομική αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών

Τι είπε για την αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών καθώς και για τη δημιουργία πλατφόρμας και ψηφιακού κόμβου για καταγγελίες και ενημέρωση γονέων

Κεραμέως: Αρχίζει η ατομική αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε πως το τρίτο στάδιο αξιολόγησης,. που αφορά 170.000 δασκάλους και καθηγητές, θα ξεκινήσει άμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. σημείωσε ότι πρόκειται για το τρίτο στάδιο της αξιολόγησης, καθώς το πρώτο αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα, το δεύτερο τη σχολική κοινότητα και το τρίτο την ατομική αξιολόγηση περίπου 170.000 εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί, όπως είπε, θα αξιολογούνται για το γνωστικό και παιδαγωγικό τους αντικείμενο, από τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και τον σύμβουλο ειδικότητας.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών ενώ επίσης ανακοίνωσε πως την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιάσει πρόσθετα μέτρα που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο και αφορούν μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Η κα. Κεραμέως είπε ότι θα δημιουργηθεί πλατφόρμα που θα επιτρέπει ανώνυμες καταγγελίες για περιστατικά βίας είτε αφορά τους ίδιους τους μαθητές είτε άλλους.

Αναφέρθηκε ακόμα στον ψηφιακό κόμβο που θα δημιουργηθεί και μέσω του οποίου οι γονείς θα έχουν άμεση ενημέρωση για τη φοίτηση των παιδιών τους, όπως πχ. για τις απουσίες και την πώς πηγαίνουν στα μαθήματά τους.

Δείτε επίσης