Πολιτική

Η Άγκυρα ενοχλήθηκε με την επίσκεψη Ιμάμογλου στην Αθήνα

Τα τούρκικα ΜΜΕ τον αναφέρουν ως «Εκρεμγιάννης», λόγω της φιλικής του σχέσης με τον Κώστα Μπακογιάννη

Η Άγκυρα ενοχλήθηκε με την επίσκεψη Ιμάμογλου στην Αθήνα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Άγκυρα εξαπολύει επίθεση στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, όπου μεταξύ άλλων είχε επαφές με τον ομόλογό του στην Αθήνα, Κώστα Μπακογιάννη.

Την ίδια ώρα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Takvim, φτάνει στο σημείο να αποκαλέσει τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης ως «Ekremyannis», λόγω των στενών σχέσεων που έχει αναπτύξει με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Σημειώνεται πως ο Ιμάμογλου βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 (B40 Balkan Cities Network) με τη συμμετοχή 66 πόλεων από δέκα χώρες των Βαλκανίων.
«Πυρά» κατά Ιμάμογλου από τα τουρκικά ΜΜΕ

«Η Ελλάδα, που είναι εχθρική προς τον πρόεδρο Ερντογάν και την Τουρκία, αποτελεί συχνό προορισμό για τον Ιμάμογλου, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του», αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, υπογραμμίζοντας πως τα ελληνικά ΜΜΕ συγχαίρουν τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης που βρέθηκε στην Ελλάδα, απ' όπου «κατήγγειλε την τουρκική δικαιοσύνη».
Σημειώνεται ότι ο Ιμάμογλου θεωρείται πιθανός βασικός αντίπαλος του προέδρου Ερντογάν στις προσεχείς εκλογές στην Τουρκία που «κλείδωσαν» για τις 14 Μάϊου.

Δείτε επίσης