Πολιτική

Σκαφάτες διακοπές για Καϊλή-Τζιόρτζι με την ιδιαιτέρα της προέδρου Ευρωσοσιαλιστών

Εμπλοκή και της Ισπανίας στο Qatargate ερευνούν τα ΜΜΕ της χώρας

Σκαφάτες διακοπές για Καϊλή-Τζόρτζι με την ιδιαιτέρα της προέδρου Ευρωσοσιαλιστών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέα ονόματα και μάλιστα υψηλά ιστάμενα στα Ευρωπαϊκά Όργανα προστίθενται στο κατάλογο των Ευρωπαίων πολιτικών που εμπλέκονται στο Qatargate.

Ισπανικά ΜΜΕ πιθανολογούν εμπλοκή της Ισπανίδας προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών, στο ευρωσκάνδαλο, μετά την Ιταλία και την Ελλάδα.

Ο ισπανικός ιστότοπος esdiario.com αφήνει ερωτηματικά για πιθανή εμπλοκή της προέδρου της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, δημοσιεύοντας φωτογραφίες και βίντεο από τις χλιδάτες διακοπές της ιδιαιτέρας της, με το ζευγάρι που είναι στο κέντρο του σκανδάλου, την Εύα Καϊλή και τον Ιταλό σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Στις φωτογραφίες φαίνονται η Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, καθώς και η Λώρα Μπαγιαρίν, προσωπάρχης και διευθύντρια του γραφείου της Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, μαζί με άλλους φίλους τους σε πολυτελές σκάφος, με το οποίο έκαναν διακοπές τα καλοκαίρια ανά τη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Mahon_en_2019 (Kaily, Ballarín, Giorgi)

Συγκεκριμένα, το esdiario.com δημοσιεύει φωτογραφίες, που αποδεικνύουν ότι τον Αύγουστο του 2019 η Λώρα Μπαγιαρίν βρισκόταν σε κρουαζιέρα με την Εύα Καϊλή στις Βαλεαρίδες Νήσους (Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ιμπίθα και Φορμεντέρα).

Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, η προσωπάρχης της Ισπανίδας ευρωβουλευτού συνέτρωγε με τον σύντροφο της Ελληνίδας αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Giorgi -Ballarín _2019

H esdiario.com παραθέτει λεπτομέρειες και φωτογραφικό υλικό από τις χλιδάτες διακοπές το καλοκαίρι του 2021 στο Ιόνιο (Αντίπαξος)πάλι σε πολυτελές ιδιωτικό σκάφος, με φόντο μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού για...σκαφάτους.

Giorgi - Ballarín - Antipaxos (Grecia) 2021

Ο ισπανικός ιστότοπος επιχειρεί να συνδέσει την Ισπανίδα πρόεδρο των Ευρωσοσιαλιστών και εργοδότη της Μπαγιαρίν με το ζευγάρι που έχει ήδη προφυλακιστεί για το σκάνδαλο Qatargate.

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η στενή σχέση της ομάδας Καϊλή με την Μπαγιαρίν ξεκινά τουλάχιστον από το 2018. Τέσσερα χρόνια έντονης φιλίας, μέχρι το ξέσπασμα του σκανδάλου, μεταξύ μιας σοσιαλιστικής αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της υπαρχηγού του προσώπου, που υποτίθεται ότι θα την έλεγχε ως σοσιαλίστρια προϊσταμένη της…», τονίζει χαρακτηριστικά το esdiario.com, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ.

Μάλιστα στην σχετική ανάρτηση στο Twitter αναφέρεται χαρακτηριστικά: «ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Η Λώρα Μπαγιαρίν, προσωπάρχης της Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, ταξίδευε σε ιστιοπλοϊκό σκάφος με την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον φίλο της τα χρόνια που φέρεται να έβγαζαν χρήματα ».

Να σημειωθεί πως η Μπαγιαρίν δεν είναι ακόμη γραμματέας Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Πολιτικής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Καταλονίας.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το esdiario.com, θα πρέπει να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις των Αρχών, οι οποίες έχουν επιληφθεί της υπόθεσης στο Βέλγιο, κατ’ αρχάς για το ιστιοπλοϊκό: «Σε ποιον ανήκει; Ποιος πλήρωνε τις κρουαζιέρες της Καϊλή και των υπολοίπων στη Μεσόγειο;».

Δείτε επίσης