Πολιτική

Υποκλοπές: Πώς θα απαντήσει η κυβέρνηση σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Καλοδεχούμενη», τονίζει - «Καταθέστε, αν τολμάτε»

Πολιτικός καύσωνας για τις παρακολουθήσεις - «Μεθοδευμένο σχέδιο» βλέπει η κυβέρνηση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένα ολόκληρο σχέδιο προσεκτικά μεθοδευμένο βλέπει η κυβέρνηση πίσω από τις κινήσεις του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου προκειμένου να φέρουν και πάλι στο προσκήνιο το θέμα των παρακολουθήσεων καταλογίζοντάς τους μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θεωρεί τυχαία την δεύτερη επίσκεψη χθες το πρωί του Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία της ανεξάρτητης αρχής και την έξοδό του κρατώντας έναν φάκελο στα χέρια του, ο οποίος περιείχε την έκθεση που είχε συντάξει ο κ. Ράμμος και αφορούσε στα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για να διαπιστώσει ποιοι και πόσοι ήταν υπό παρακολούθηση.

Και μάλιστα, ενώ εκκρεμούσε συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κυβερνητικές πηγές μιλούν για άθλιο επικοινωνιακό σόου του κ. Τσίπρα με τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καλεί τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλογιστεί τις πολιτειακές του ευθύνες και να μην εμπλέξει την κα Σακελλαροπούλου στα σχέδια εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων.

Η σκληρή δήλωση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς του κ. Τσίπρα μετά την συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Και το πολιτικό θερμόμετρο θα ανέβει σήμερα ακόμα περισσότερο καθώς ο κ. Τσίπρας θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας είτε προς την κυβέρνηση, είτε προς το πρόσωπο του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα. Η πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές και επισήμαιναν ότι η πρόταση μομφής είναι καλοδεχούμενη γιατί επιτέλους στη Βουλή θα συζητηθούν όλα.

Πώς θα απαντήσει η κυβέρνηση

Στο κυβερνητικό επιτελείο δηλώνουν έτοιμοι για το νέο μέτωπο που ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με πληροφορίες και μετά από συσκέψεις του πρωθυπουργού με τους στενούς τους συνεργάτες, αποφασίστηκε η τακτική που θα ακολουθηθεί απέναντι σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής.

Θα αντιπαρατάξουν τα εξής:

Η κυβέρνηση, από τον Αύγουστο, πήρε θέση διαυγή και σταθερή στο ζήτημα των επισυνδέσεων: απέδωσε άμεσα πολιτικές ευθύνες και ανέλαβε πρωτοβουλίες θεσμικής θωράκισης των οργάνων της Πολιτείας και κυρίως της ΕΥΠ. Μόνος δρόμος για να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση είναι η θεσμική οδός μέσω της δικαιοσύνης. Παράλληλα, θα επαναλάβουν ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε γνώση των επισυνδέσεων.

Θα αναδείξουν την μετατροπή μιας ανεξάρτητης αρχής όπως είναι η ΑΔΑΕ σε όργανο με προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπρόσθετα θα επισημάνουν ότι συνειδητά ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ παρέβη το νόμο με σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων αγνοώντας μάλιστα προκλητικά την γνώμη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικροτεί κάθε βήμα του κ. Ράμμου τον οποίο και θα κατηγορήσουν ότι επιχειρεί να καταστεί πολιτικός παράγοντας και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο.

Θα μιλήσουν για επιλεκτική ευαισθησία του κ. Τσίπρα σε θέματα δικαιοσύνης θυμίζοντας την «αφωνία» του για τα όσα σοβαρά έχουν ακουστεί στο Ειδικό Δικαστήριο από την γραμματέα του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για βαλίτσες με χρήματα που κατέληγαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το γεγονός ότι ενστερνίστηκε άκριτα τα fake news για την «μικρή Μαρία» που διέσυραν την χώρα στο εξωτερικό χωρίς ποτέ να ζητήσει συγνώμη.

Τέλος, μέσα από μια τέτοια συζήτηση στην Βουλή, από τη μια θα δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθεί το κυβερνητικό έργο σε πολλούς τομείς αλλά και η αρραγής ενότητα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Δείτε επίσης