Πολιτική

Qatargate: Η Καϊλή, το «τοξικό τέρας» Τζιόρτζι και ο… αναξιόπιστος Παντσέρι

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αποφάσισε να τηρήσει απόλυτα εχθρική στάση όχι μόνο στον Παντσέρι αλλά και στον πάλαι ποτέ αγαπημένο της Φραντσέσκο

  Qatargate: Η Καϊλή, το «τοξικό τέρας» Τζιόρτζι και ο…  αναξιόπιστος Παντσέρι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Τοξικό τέρας» φέρεται να αποκάλεσε η Εύα Καϊλή τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύμφωνα, τουλάχιστον, με όσα είπε ο δικηγόρος της, την ίδια ώρα που ο Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι από μία μυστική τοποθεσία έδειχνε εμπράκτως στους βέλγους ανακριτές την μεταμέλειά του για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Qatargate.

Όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση διαφθοράς που συγκλονίζει τις Βρυξέλλες οδηγείται μοιραία σε οριστική ρήξη με τον αγαπημένο της Φραντσέσκο προκειμένου να σώσει ότι... σώζεται.

Η ίδια, βέβαια, ισχυρίζεται πως αισθάνεται προδομένη από τις πράξεις και την εμπλοκή του στο μεγάλο σκάνδαλο όμως δεν αποκλείεται να σκέφτεται ότι μόνο διαχωρίζοντας απόλυτα τη θέση της από αυτή του Τζιόρτζι, θα μπορέσει να ξεφύγει με τις όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες από τον ασφυκτικό κλοιό στον οποίο βρίσκεται.

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν έχει μιλήσει με τον σύντροφό της από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο.

Και ίσως σκέφτεται ότι η τήρηση εκ μέρους της μιας στάσης απόλυτα εχθρικής απέναντι στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι και στον Παντσέρι, τους οποίους είχε αναζητήσει τηλεφωνικά λίγο πριν συλληφθεί από τις βελγικές Αρχές, να την οδηγήσει σύντομα εκτός φυλακής.

«Η Εύα Καϊλή είναι προδομένη», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος

Στο πνεύμα αυτό ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε, μιλώντας στο STAR και αναφερόμενος στη βαλίτσα με τα χρήματα που βρέθηκε στο σπίτι του ζευγαριού: «Η κυρία Καϊλή είναι προδομένη, για τη βαλίτσα, από τον άνθρωπο που εμπιστεύθηκε, από τον άνθρωπο με τον οποίο γέννησε ένα παιδί, τον σύντροφό της. Αναρωτιέται πώς επέτρεψε σε αυτό το “τοξικό τέρας” να είναι μέσα στο σπίτι τους και να μην την έχει ενημερώσει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η τοποθέτηση της κ. Καϊλή, μέσω του συνηγόρου της έρχεται λίγο πριν ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, ώστε να κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένος ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Την ίδια ώρα, η ισπανική εφημερίδα «Es Diario» ανέδειξε τη στενή σχέση της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι με τη γραμματέα της προέδρου της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Qatargate: Η κατάθεση του Παντσέρι κρίνει την... τύχη όλων

Χθες Τετάρτη ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης Qatargate, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι έδωσε στις βελγικές Αρχές την πρώτη του κατάθεση υπό συνθήκες πλήρους μυστικότητας - ακόμα και η τοποθεσία στην οποία δόθηκε αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό - μετά το μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας που υπέγραψε με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται ότι θα έχει επιπτώσεις για την Εύα Καϊλή και για τους υπόλοιπους που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Ο Αντόνιο Παντσέρι στο πλαίσιο τους συνεργασίας του με τις βελγικές Αρχές, φέρεται να κατονόμασε πρόσωπα και να περιέγραψε συναλλαγές, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει στις επόμενες ακροάσεις του από τις βελγικές Αρχές, προκειμένου να αποκαλύψει με ειλικρίνεια την ολότητα των όσων συνέβησαν και όσων ενεπλάκησαν στην πολύκροτη υπόθεση.

Πώς επηρεάζεται η Εύα Καϊλή από τη συνεργασία Παντσέρι με τις βελγικές Αρχές

Ο δικηγόρος του Παντσέρι, σε πρόσφατες δηλώσεις του στην ιταλική «Corriere della Sera», σχολίασε για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή ότι «η Καϊλή προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Ο Παντσέρι θα μιλήσει, θα πει την αλήθεια. Η συμφωνία με την εισαγγελία προβλέπει μια προκαταρκτική δήλωση, αλλά δεν θα είναι ο κατήγορος των άλλων».

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε ότι η εντολέας του «δεν έχει σε τίποτα να ανησυχεί» και χαρακτήρισε τον Παντσέρι «αναξιόπιστο μάρτυρα».

«Ο κ. Παντσέρι είναι ένας μάρτυρας αναξιόπιστος αποδεικτικά, διότι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές των Βρυξελλών όταν η κόρη του και η γυναίκα του εκδόθηκαν στο Βέλγιο. Άρα, προκειμένου να σώσει την οικογένειά του, ό,τι και να του πουν, ό,τι και να του δώσουν, θα υπογράψει», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση μαζί του, είχε κοριό στο σπίτι του και ακουγόταν να λέει ότι θα δώσει χρήματα από δω κι από κεί, δεν είπε ποτέ ότι θα δώσει χρήματα στην Καϊλή. Είναι ικανός, όμως, να εμπλέξει πρόσωπα και από άλλες χώρες, για να σώσει την οικογένειά του», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς από ποιες χώρες μπορεί να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα ο Παντσέρι, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απάντησε: «Από την Ιταλία και από Γαλλία, δεν ξέρω αν θα φτάσει και στην Ελλάδα. Αναλόγως πώς θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν. Χειραγωγείται για να μην πάει στη φυλακή ο ίδιος και η οικογένειά του».

Δείτε επίσης