Πολιτική

Σκληρή αντιπαράθεση Άδωνι Γεωργιάδη - Ευκλείδη Τσακαλώτου - Βίντεο

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Σκληρή αντιπαράθεση Άδωνι Γεωργιάδη  Ευκλείδη Τσακαλώτου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Άγρια αντιπαράθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν και σε υψηλούς τόνους, ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά την διάρκεια συζήτησης που ξεκίνησε έπειτα από την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε αρχικά την ομιλία του Νίκου Φίλη, στην οποία είπε ότι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Γεωργιάδης κάνοντας κριτική στα λεγόμενα του κ. Φίλη είπε: «όσο πιθανό είναι να βρείτε τον τάφο της μικρής Μαρίας στον Έβρο, άλλο τόσο πιθανό είναι να γίνει ξανά πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας».

Σχολιάζοντας στη συνέχεια την στάση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε: «όλη η στάση του το τελευταίο εξάμηνο είναι άλλο ένα θέατρο», χαρακτηρίζοντας τον ως έναν από τους μεγαλύτερους υποκριτές, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει τίποτα και στην πραγματικότητα δεν τον ενδιαφέρουν οι υποκλοπές.

Ακολούθως ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «δικαιοσύνη παντού» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δικαιοσύνη παντού ποιος; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν κάποιος πράγματι ενδιαφέρεται για την δικαιοσύνη, ενδιαφέρεται μόνο όταν τον συμφέρει; Χθες, η ελληνική αστυνομία συνέλαβε έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες της σκευωρίας Novartis. Ξέρετε ότι χάρη στις καταθέσεις αυτού, που του παρείχατε προστασία, ο κ. Βενιζέλος και άλλοι 9, μεταξύ των οποίων και εγώ, βρεθήκαν στα “μανταλάκια”. Και οι 10 αθωωθήκαμε. Μία συγγνώμη ακούσαμε από εσάς; Το ότι δεν έχει ζητήσει ακόμη συγγνώμη δείχνει ότι όχι μόνο δεν πιστεύετε στην δικαιοσύνη αλλά παραμένετε τα ίδια άθλια υποκείμενα. Οι σκευωροί που πλήξατε τη δημοκρατία. Μιλάτε εσείς για δημοκρατία, οι ψεύτες, οι συκοφάντες, οι λασπολόγοι» δήλωσε.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εδώ είστε απολογούμενοι

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέροντας ότι η ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη επιβεβαίωσε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν θα αναφερθούν τα στελέχη της κυβέρνησης και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση των υποκλοπών.

«Ο κ. Γεωργιάδης δεν είπε ούτε μία λέξη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Υπήρχε παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη; Έλεγε ψέματα ο κ. Μητσοτάκης; Ντροπή σας να έρχεστε εδώ ως αντιπρόσωπος της κυβέρνησης και ως αντιπρόσωπος του αστικού κόσμου, ενώ υπάρχουν οι κατηγορίες ότι παρακολουθούνται οι πάντες, ότι ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ψέματα, και δεν έχετε να πείτε ούτε μία κουβέντα, απλώς την λάσπη της λίστας Πέτσα. Εδώ είστε απολογούμενοι. Θέλει να ξέρει ο ελληνικός λαός εάν όντως υπάρχουν παρακολουθήσεις, εάν όντως υπάρχει παρακράτος, εάν όντως η κ. Βλάχου υπέγραφε χωρίς να ξέρει τι υπογράφει ή ήταν μέρος του παρακράτους» ανέφερε κ. Τσακαλώτος.

«Όταν εσείς κατηγορείτε τον κ. Τσίπρας για θέατρο, να κοιτάξετε τον καθρέπτη και να απολογηθείτε εσείς που δέχεστε αντί για επιχειρήματα αυτούς τους θεατρινισμούς» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης