Πολιτική

Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στήσει αφήγημα εκλογικής ήττας

Ανέφερε ότι οι αναφορές των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης περι αλλοίωσης του επικείμενου εκλογικού αποτελέσματος παραπέμπουν σε μεθόδους Τραμπ.

Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στήσει αφήγημα εκλογικής ήττας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

O ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στήσει αφήγημα εκλογικής ήττας υπονομεύοντας ωστόσο την εκλογική διαδικασία, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη Βουλή.

Δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο ότι ο πρωθυπουργός είχε γνώση των επισυνδέσεων και ότι είχε δώσει εντολή για αυτές, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η πρόταση που κατέθεσε στο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να αποκρύψει τη σύγκριση ανάμεσα στη σημερινή κυβέρνηση και την κυβέρνηση Τσίπρα, που είναι συντριπτικά υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Κράτος δικαίου είναι η εφαρμογή της νομιμότητας. Η ΑΔΑΕ αυτό που λέει είναι ότι έγιναν νόμιμες επισυνδέσεις. Ρωτώ την αξιωματική αντιπολίτευση, που θέλει να ρίξει την κυβέρνηση διότι ‘παραβίασε το κράτος δικαίου', η τήρηση της νομιμότητας είναι ο εγγυητής του κράτους δικαίου; Έρχεται η Αρχή που την επικαλείστε, γιατί θέλετε να ρίξετε την κυβέρνηση, και λέει ότι είναι όλα νόμιμα. Μα δεν σας αρέσουν οι διατάξεις που υπάρχουν για τις επισυνδέσεις. Τότε όμως έρχεσαι στη Βουλή και αλλάζεις τις διατάξεις. Μέχρι να αλλάξεις τις διατάξεις, οι διατάξεις εφαρμόζονται. Είναι αντιληπτό αυτό από την Αριστερά; Ναι ή όχι;», είπε ο κ. Βορίδης και απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Μπορούν, με βάση το προηγούμενο πλαίσιο, να γίνουν νόμιμες επισυνδέσεις σε κρατικούς αξιωματούχους; Μπορούν. Η διαδικασία τηρήθηκε; Βεβαίως».

Η συζήτηση για τις επισυνδέσεις, είπε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών, είναι μια κρίσιμη συζήτηση σε επίπεδο στάθμισης συμφερόντων, δηλαδή, της προστασίας της ιδιωτικής σφαίρας από τη μια και από την άλλη, της εθνικής ασφάλειας και της αντιμετώπισης της διαφθοράς. «Οι υπηρεσίες πληροφοριών, για να είναι αποτελεσματικές, παντού στον κόσμο, λειτουργούν με απόρρητο», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και επισήμανε ότι για τη διασφάλιση της στάθμισης αυτών των συμφερόντων στην Ελλάδα είχε προβλεφθεί δικαστικός έλεγχος της απόφασης για επισύνδεση.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι είναι αυτή η κυβέρνηση που άλλαξε τη διοίκηση της ΕΥΠ, άλλαξε εκείνον που ήταν υπεύθυνος στο γραφείο του πρωθυπουργού, για να παρακολουθεί τη διαδικασία, έβαλε διπλή ασφαλιστική δικλείδα με δεύτερο δικαστικό έλεγχο, άλλαξε το πλαίσιο για την εθνική ασφάλεια, διαμόρφωσε ειδική πολιτική για τις επισυνδέσεις για τους κρατικούς αξιωματούχους. Και είναι αυτό το σημείο, που ο κ. Βορίδης απευθύνθηκε στα βουλευτικά έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την ρώτησε τους βουλευτές της: «Κύριε Τσακαλώτε, εσείς όταν η ΕΥΠ, επί ημερών σας, αποφάσιζε επισυνδέσεις, ακολουθούσατε άλλη διαδικασία; Τον Καμμένο πως τον παρακολουθούσαν; Με ποιανού απόφαση; Τον Πιτσιόρλα με ποιανού απόφαση τον παρακολουθούσαν; Τις 4.000 επισυνδέσεις με τι αποφάσεις τις έκαναν; Με αυτή τη διαδικασία, με αυτό τον ίδιο νόμο, δεν το κάνατε;».

«Μιλούν για το κράτος δικαίου, αυτοί που έχουν δύο πρώην υπουργούς τους κατηγορούμενους στο ειδικό δικαστήριο», είπε ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνοντας ότι για την εκδίκαση υπήρξαν «ισχυρές ενδείξεις ενοχής». Ανέφερε δε ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει σήμερα για κράτος δικαίου, αν και ως κυβέρνηση έγινε απόπειρα να δοθούν κανάλια, έγινε απόπειρα να κατασκευαστούν ένοχοι που ήταν αθώοι, αν και θεωρούσε αξιόπιστες τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων αλλά τελικά ο αξιόπιστος μάρτυρας συνελήφθη για απάτη και εγκληματική οργάνωση.

Ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε την τοποθέτηση του πρώην προέδρου της Βουλής. «Τι μας είπε ο κ. πρόεδρος; Ότι κάτω από αυτές τις διαδικασίες, υπάρχει ζήτημα με την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας. Ετοιμάζεστε, για την ήττα και την απολογία μετά την ήττα. Φτιάχνετε εξιστόρηση. Ότι δεν θα είναι ακέραιες οι εκλογές γιατί έγιναν υποκλοπές. Υπονομεύετε έναν - έναν τους θεσμούς», είπε ο κ. Βορίδης που πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές γιατί δεν έχει προτάσεις πολιτικής και γιατί εκφράζει ιδέες που έχει καταδικάσει ο ελληνικός λαός.

Δείτε επίσης