Πολιτική

Πρόβα τζενεράλε για τις εκλογές η τριήμερη κοινοβουλευτική μάχη

Κυριαρχία Μητσοτάκη βλέπουν στο Μαξίμου - Γιατί βγήκε κερδισμένη η κυβέρνηση - Διάλυση Βουλής στις 8-10 Μαρτίου και πρώτες κάλπες στις 9 Απριλίου

Πρόβα τζενεράλε για τις εκλογές η τριήμερη κοινοβουλευτική μάχη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ικανοποίηση επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο από την τριήμερη αναμέτρηση στη Βουλή με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ να εξελίσσεται, όπως λένε, σε κοινοβουλευτική ήττα για τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του όχι μόνο γιατί η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έμεινε αρραγής, αλλά γιατί αναδείχθηκε στο έπακρο το κυβερνητικό έργο και έπεσαν οι μάσκες όσον αφορά στην σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την ΑΔΑΕ.

Πολλά κυβερνητικά στελέχη μίλησαν για μια πρόβα τζενεράλε στο γαλάζιο στρατόπεδο ενόψει των εκλογών καθώς αυτή ήταν η τελευταία σύγκρουση στην Βουλή των αρχηγών με αυτή της την σύνθεση πριν από τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Πληροφορίες του Vradini.gr αναφέρουν ότι η ημερομηνία αυτή δεν είναι μακριά και τοποθετείται από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου έτσι ώστε να φτάσουμε στην πρώτη κάλπη που θα είναι όπως όλα δείχνουν η 9η Απριλίου.

Γιατί βγήκε ωφελημένη η κυβέρνηση

Από την οικονομία, έως την εξωτερική πολιτική αλλά και το κράτος δικαίου, βουλευτές, υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέδειξαν κάθε βήμα που έχει γίνει και μάλιστα αυτό λειτούργησε ώστε να δείξει την ένδεια προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και τα πενιχρά πεπραγμένα του ως η προηγούμενη κυβέρνηση, έλεγαν κυβερνητικές πηγές.

Αυτό όμως που τονίζουν με έμφαση στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι ειδικά στο θέμα των παρακολουθήσεων αποκαλύφθηκε και μάλιστα από την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι η ενημέρωση που είχε ήταν από δικά του δίκτυα. Ότι για τα μάτια του κόσμου ζήτησε ενημέρωση από την ΑΔΑΕ καθώς όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκείνος ήταν που έδωσε συγκεκριμένα ονόματα στον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής κ. Χρήστο Ράμμο μόνο για επιβεβαίωση και στην συνέχεια προέβη στο ατόπημα να τα ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής.

Με απλά λόγια παραπλάνησε το κοινοβούλιο, κίνηση την οποία ξεσκέπασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δεν είχε αντίστοιχη πληροφόρηση.

Και παρά τις επίμονες ερωτήσεις του πρωθυπουργού, πως έφτασαν τα ονόματα αυτά στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, πως ήταν σε γνώση του κ. Τσίπρα οι συγκεκριμένοι τηλεφωνικοί αριθμοί των προσώπων αυτών αλλά και μέσω ποιας ακριβώς διαδρομής, απαντήσεις δεν δόθηκαν.

Και συμπλήρωναν ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση έχει κινηθεί από την αρχή με απολύτως θεσμικό τρόπο όπως φάνηκε και στη Βουλή. Πλέον, τον λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη, στα χέρια της οποίας βρίσκεται πλέον η υπόθεση.

Άλλος ένας λόγος για τον οποίο αισθάνονται ικανοποιημένοι στην κυβέρνηση είναι ότι παρότι ρωτήθηκε ενώπιον του ελληνικού λαού για τις σακούλες με τα μαύρα χρήματα που καταγγέλθηκε ότι στέλνονταν στην Κουμουνδούρου, εκείνος δεν απάντησε επί της ουσίας και έτσι εκτέθηκε για ακόμα μια φορά ανεπανόρθωτα.

Αφήνοντας πίσω τους αυτή την δύσκολη κοινοβουλευτική μάχη, στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στην οδό Πειραιώς κοιτάζουν μπροστά και συνεχίζουν τον αγώνα δρόμου έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για τις εκλογές, ολοκληρώνοντας τις εκκρεμότητες των ψηφοδελτίων.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στην Ιαπωνία για μια πολύ σημαντική επίσκεψη τόσο σε οικονομικό όσο και γεωπολιτικό επίπεδο με σημαντικές επαφές με κορυφαίους επιχειρηματίες. Επιστρέφοντας στην Αθήνα γνωρίζει ότι η Κουμουνδούρου δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και θα δώσει συνέχεια στο θέμα των παρακολουθήσεων. Η απάντηση, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, θα είναι μέσα από το έργο μας που θα συνεχιστεί έως την τελευταία ημέρα με μοναδική έννοια την στήριξη των πολιτών απέναντι στο κύμα ακρίβειας.

Δείτε επίσης