Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οπισθοχώρηση και πανικό «βλέπει» στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους καλλιτέχνες

Τι αναφέρει στην ανακοίνωση του

ΣΥΡΙΖΑ: Οπισθοχώρηση και πανικό «βλέπει» στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους καλλιτέχνες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για οπισθοχώρηση και προεκλογικό πανικό κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην αντίδραση της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα των πτυχίων των καλλιτεχνών, για τα οποία είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων όταν είχε κυκλοφορήσει ότι εξισώνονταν με αυτά των αποφοίτων Λυκείου.

«Ο κ. Μητσοτάκης παίρνει πίσω το ΠΔ για τους καλλιτέχνες, προδίδοντας τον προεκλογικό πανικό του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας την σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού για την τροποποίηση της ρύθμισης των θεμάτων του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 που αφορά στα δικαιώματα των αποφοίτων των σχολών παραστατικών τεχνών.

Συγκεκριμένα στην δήλωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Εδώ και ένα μήνα ο κ. Μητσοτάκης με τις ιδεοληψίες και την ανικανότητά του έχει κάνει άνω κάτω τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Με ένα Προεδρικό Διάταγμα – ντροπή υποβάθμισε τα πτυχία των καλλιτεχνών όλων των κλάδων, έφερε σε δύσκολη θέση την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προκάλεσε με τη στάση του κινητοποιήσεις. Ύστερα ακολούθησε η δυναμική προειδοποίηση των καθηγητών της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, πως είναι έτοιμοι να παραιτηθούν αν η κυβέρνηση επέμενε στη στάση της. Ο κ. Μητσοτάκης αφού πρώτα εξευτέλισε και τους ίδιους του τους υπουργούς, οι οποίοι εμφανίζονταν κατ’ εντολή του ανένδοτοι στην ανοησία που υπέγραψαν, σήμερα έρχεται να τα πάρει όλα πίσω εν όψει των εκλογών. Είναι γνωστή η άποψη του κ. Μητσοτάκη απέναντι στους ανθρώπους της Τέχνης. Επί τριάμισι χρόνια δεν κάνει τίποτε άλλο από το να τους υποβιβάζει και να τους λοιδορεί».

Δείτε επίσης