Πολιτική

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα»

Έντονη αντίδραση από ΥΠΕΞ για τα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σκληρή απάντηση στις αναρτήσεις των Τούρκων για την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη έδωσε πριν από λίγο το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Τουρκία για διαστρέβλωση της πραγματικότητας που έχει ως σκοπό να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.

«Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης».

Να υπενθυμίσουμε ότι από την Τουρκία υπήρξε ανάρτηση για την μειονότητα της Δυτικής Θράκης αναφέροντας μάλιστα ότι δίνει αγώνα για την «τουρκικότητα».

«Ο αγώνας για την τουρκικότητα που δίνουν οι Δυτικοθρακιώτες ομογενείς μας για περισσότερα από 30 χρόνια συνεχίζεται και σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα. Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την υποστήριξή της σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους ομογενείς αδελφούς της», σημειώνεται στην ανάρτηση.

Δείτε επίσης