Πολιτική

Γιώργος Γεραπετρίτης:«Απρίλιο ή Μάιο οι εκλογές – Η πρώτη Κυριακή θα δείξει τον ηγέτη»

Εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Νέα Δημοκρατία θα κατακτήσει την αυτοδυναμία

Γιώργος Γεραπετρίτης:«Απρίλιο ή Μάιο οι εκλογές  – Η πρώτη Κυριακή θα δείξει τον ηγέτη»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εκλογές τον Απρίλιο το αργότερο τον Μάιο προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας σήμερα το βράδυ στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ.

Θέση και άποψη την οποία έχει εκφράσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια στιγμή ο κ. Γεραπετρίτης προέβλεψε με σχετική σιγουριά ότι η Νέα Δημοκρατία θα κατακτήσει την αυτοδυναμία, ξεκαθαρίζοντας ότι το πιο κρίσιμο από όλα στην κάλπη είναι να βγει μία κυβέρνηση ισχυρή και δυνατή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας η πρώτη Κυριακή είναι σημαντική γιατί θα δείξει τον ηγέτη και η δεύτερη θα καθορίσει τους πολιτικούς σχηματισμούς. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές

Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από την Βουλή, τόνισε ότι υπάρχουν κοινοβουλευτικοί θεσμοί που θα πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού.

Για την απλή αναλογική που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γεραπετρίτης την χαρακτήρισε ως μια βόμβα για την σταθερότητα στη χώρα.

Σε ότι αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι θα πρέπει να διαφυλαχτεί η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. «Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα έχει στους κόλπους της άτομα που την επιβουλεύονται». Όπως είπε ακόμα «Εκείνοι που έχουν καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση δεν μπορούν να ηγούνται πολιτικού κόμματος» και συνέχισε: «Θα πρέπει οι δημοκρατικές δυνάμεις να συνταχθούν απέναντι στις εγκληματικές οργανώσεις». Διευκρίνισε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα έρθει στη Βουλή η τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη.

Τέλος στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περι... εκβιασμών στο ΠΑΣΟΚ από το υλικό των παρακολουθήσεων, ο υπουργός Επικρατείας, είπε: «Πρόκειται για ευφυολόγημα... Ο Ελληνικός λαός μας τάζει σε όλες τις θέσεις».

Δείτε επίσης