Πολιτική

Κυβερνητικά «πυρά» κατά Τσίπρα για την αποχή από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες

«Δόλιο σχέδιο» Τσίπρα με στόχο μικροκομματικά συμφέροντα «βλέπουν» στο Μαξίμου, κάνοντας λόγο για «απόπειρα εκτροπής»

Κυβερνητικά «πυρά» κατά Τσίπρα για την αποχή από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πλήρη περιφρόνηση των θεσμών καταλογίζουν από την κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ ειδικά μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο.

Όπως τόνιζαν κυβερνητικά στελέχη στο Vradini.gr, στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν σέβονται ούτε το ίδιο το κοινοβούλιο όχι μόνο για την απόφαση να απέχουν από κάθε ψηφοφορία έως τις εκλογές, αλλά και γιατί ελάχιστα 24ωρα από την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας εμφανίζονται να κινούνται εντελώς αντιθεσμικά.

«Οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να σχολιάσει τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν προσεκτικά μετρημένες και αν τις διαβάσει κανείς προσεκτικά θα διαπιστώσει ότι η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχει βάθος», σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν πίσω από τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού ένα δόλιο σχέδιο το οποίο στόχο έχει να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά του συμφέροντα, τα οποία ωστόσο υπάρχει κίνδυνος να βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες. Εξηγώντας τι εννοούν, σημείωναν ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να παρακάμψει τους δημοκρατικούς κανόνες και να τους αμφισβητήσει κάτι το οποίο γίνεται σε αυτό το βαθμό πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Βλέπουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως τον συνεχιστή εκείνων που έβλαψαν την Δημοκρατία και δεν διστάζουν να μιλήσουν για απόπειρα εκτροπής.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να απαντήσει σε όλα τα παραπάνω συνεχίζοντας το έργο της τόσο εντός όσο και εκτός κοινοβουλίου. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.

Εκτός από την ρύθμιση αυτή όμως και μέχρι να ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών, η εντολή του πρωθυπουργού στους υπουργούς αλλά και τους βουλευτές του είναι να μην σταματήσουν στιγμή να παράγουν κυβερνητικό έργο.

Έτσι, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη, ενώ θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες, όπου υπάρχουν, όπως για παράδειγμα με τους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός σχεδιασμός δεν θα έχει ορίζοντα δυο μηνών, δηλαδή έως τις κάλπες αλλά με ορίζοντα 4ετίας έτσι ώστε να καλλιεργείται ένα αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας στους πολίτες. «Το κράτος δεν θα παραλύσει επειδή οδεύουμε σε δυο εκλογικές μάχες», δήλωνε χαρακτηριστικά κυβερνητικός αξιωματούχος στο Vradini.gr. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται: η παρέμβαση για να διορθωθούν τα όποια λάθη απέναντι στον καλλιτεχνικό κόσμο με την αναβάθμιση των σπουδών τους και τα νέα προγράμματα δωρεάν προληπτικής ιατρικής που αφορούν εκατομμύρια συμπολίτες μας με «οδηγό» το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Δείτε επίσης