Πολιτική

Παππάς: «Στις ψηφοφορίες θα απέχουμε»- Πλεύρης: «αντιθεσμική η στάση της αποχής»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και ο Νίκος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα Mega»

 Παππάς: «Στις ψηφοφορίες θα απέχουμε»- Πλεύρης: «αντιθεσμική η στάση της αποχής»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και ο Νίκος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα Mega».


Στο νοσοκομείο Κομοτηνής εργάζονται 19 γυναίκες στον τομέα της καθαριότητας και είναι χαρακτηριστικό ότι μία υπάλληλος φθάνει να είναι υπεύθυνη για έως κι 8 τμήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι γυναίκες αυτές κατά την δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού «έβαλαν πλάτη» και εργάζονταν και μάλιστα με ελάχιστα ρεπό, τώρα το νοσοκομείο τις απολύει και τα καθήκοντά τους θα αναλάβει εργολάβος.

Οι υπάλληλοι εργάζονται στο νοσοκομείο 13 με 17 χρόνια.

Θάνος Πλεύρης: «Θέλουμε όλος αυτός ο κόσμος που μπήκε στην διάρκεια της πανδημίας ως ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μείνει μόνιμα στο ΕΣΥ»


Στην καταγγελία αυτή απάντησε ο υπουργός Υγείας και ανέφερε: «Αυτή την στιγμή υπάρχει στα νοσοκομεία το καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, εμείς έχουμε επιλέξει από την πρώτη στιγμή αυτές οι συμβάσεις συνεχώς να ανανεώνονται, παράλληλα όμως στις θέσεις αυτές που δεν είναι μόνιμες, δηλαδή δεν είναι συμβάσεις αορίστου χρόνου, γίνονται και διαγωνιστικές διαδικασίες».

Πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης: «Θέλουμε όλος αυτός ο κόσμος που μπήκε στην διάρκεια της πανδημίας ως ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μείνει μόνιμα στο ΕΣΥ. Η επιλογή των μονίμων θέσεων στο υπουργείο Υγείας είναι για γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό ιατρικό προσωπικό».

Επίσης ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι καμία από τις 4 δομές υγείας που υπάρχει στο Λασίθι δεν πρόκειται να κλείσει.

Νίκος Παππάς: «Στις ψηφοφορίες θα επιλέγουμε την στάση της αποχής»

Την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να απέχει το κόμμα του από το νομοθετικό έργο ξεκαθάρισε σχετικά ο Νίκος Παππάς: «Να είμαστε ακριβείς, είπαμε ότι στις ψηφοφορίες θα επιλέγουμε την στάση της αποχής, διότι εδώ είμαστε ενώπιον μίας θεσμικής εκτροπής, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τελευταίες αποκαλύψεις πιστοποίησαν ότι υπουργοί και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ και δεν έδωσαν εξηγήσεις».

Και τόνισε σχετικά με την απόφαση αυτή του κόμματός του ο Νίκος Παππάς ότι η απόφαση αυτή είναι μία στάση απολύτως προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής.

Με την σειρά του ο Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε την απόφαση αυτή της μείζονος αντιπολίτευσης «μία στάση αντιθεσμική η στάση της αποχώρησης από την Βουλή».

Παρακολουθήσεις
Σχετικά με το θέμα των παρακολουθήσεων ο Νίκος Παππάς σχολίασε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε καμία εντολή να παρακολουθεί τους υπουργούς του. Είναι ο αρχιερέας, ο εμπνευστής και ο υλοποιητής αυτής της μεγάλης επιχείρησης εκτροπής του δημοκρατικού συστήματος».

Ο Θάνος Πλεύρης απάντησε: «Στο σκέλος των νόμιμων επισυνδέσεων, η διαδικασία είναι μία, γίνεται η αίτηση και η εισαγγελική λειτουργός δίνει την άδεια και υπάρχει πλήρης άγνοια της κυβέρνησης».

Δείτε επίσης