Πολιτική

Η νέα κυβερνητική στρατηγική στο δρόμο προς τις κάλπες

«Τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο από τον πρωθυπουργό», τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού-Συνεδριάζει το Υπουργικό-Έρχεται το «μπλόκο» στο μόρφωμα Κασιδιάρη

Η νέα κυβερνητική στρατηγική στο δρόμο προς τις κάλπες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αλλαγή σελίδας στην προεκλογική ατζέντα από το Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης και να χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα, βάζοντας φωτιά την πολιτική αρένα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Μαραθώνα επέλεξε να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι περιφρονεί τους θεσμούς με μόνο στόχο να δηλητηριάσει τους πολίτες και να δημιουργήσει συνθήκες 2015 διασπείροντας τον διχασμό. «Τίποτα δεν θα μένει πλέον αναπάντητο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό» τόνιζαν συνεργάτες του και σημείωναν ότι σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πρόγραμμα η ΝΔ θα ζητήσει από τους πολίτες ισχυρή εντολή για να πετύχει την αυτοδυναμία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων κάλεσε τον κ. Τσίπρα να κάνει τον δικό του απολογισμό της 4ετίας του στο τιμόνι της χώρας: «Να συγκρίνουμε τις διαδρομές μας, να μιλήσουμε για το παρελθόν μας. Τέσσερα χρόνια ήταν Πρωθυπουργός. Γιατί δεν θέλει να μας πει τι έκανε επιτέλους για τη χώρα αυτά τα τέσσερα χρόνια; Εγώ δεν έχω καμία δυσκολία να κάνω το δικό μας απολογισμό, με τα πολλά καλά και τα όποια λάθη» δήλωσε ο πρωθυπουργός καλώντας επί της ουσίας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα άτυπο ντιμπέιτ.

Επίσης, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι επιχειρεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του δημοκρατικού κεκτημένου. «Ας του πει κάποιος ότι έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι «πεζοδρομιακή» δημοκρατία. Και ας αναλογιστεί ότι είμαστε στην κυβέρνηση σήμερα επειδή μας ψήφισε το 40% του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα, μετά το θλιβερό καθήκον που θα έχει ο πρωθυπουργός και δεν είναι άλλο από το να παραστεί στην κηδεία του υποσμηναγού) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Στην εισήγησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να καλέσει τους υπουργούς του να μην επιβραδύνουν αλλά αντίθετα να επιταχύνουν το έργο της κυβέρνησης. Θα ζητήσει δηλαδή από όλους να βάλουν πλάτη έτσι ώστε να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες μέχρι την ημέρα των εκλογών και θα υπογραμμίσει ότι δεν θα ανεχθεί καμία καθυστέρηση.

Σε αυτό θα εξεταστούν θέματα όπως η ποιότητα ζωής και η αειφόρος ανάπτυξη, το νομοσχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, το νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου, οι αποζημιώσεις για αποκαταστάσεις μετά από καταστροφικά φαινόμενα, θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ.α.

Σήμερα, εκτός απροόπτου, κατατίθεται και η τροπολογία που βάζει μπλόκο στην κάθοδο στις εκλογές του ακροδεξιού, ναζιστικού κόμματος - μορφώματος του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη. Αυτή θα είναι και η ψηφοφορία στην οποία θα παραστεί ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς δια στόματος του κ. Τσίπρα το κόμμα του θα απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Δείτε επίσης