Πολιτική

Στη Βουλή το νομοθετικό «φρένο» στο μόρφωμα Κασιδιάρη

Η κυβέρνηση επιζητεί τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση

Στη Βουλή το νομοθετικό «φρένο» στο κόμμα Κασιδιάρη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στη Βουλή φτάνει σήμερα, Πέμπτη η τροπολογία, που βάζει μπλόκο στην κάθοδο στις εκλογές του ακροδεξιού, ναζιστικού κόμματος - μορφώματος του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη.

Αυτή θα είναι και η ψηφοφορία στην οποία θα παραστεί ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα το κόμμα του θα απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Η ρύθμιση θα είχε έρθει από την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, ωστόσο η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ «πάγωσε» όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα το θέμα να πάει πιο πίσω.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση, όπως διαμηνύει, επιζητεί τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση από την αντιπολίτευση.

Η νέα ρύθμιση αναμένεται να περιλαμβάνει λεπτομερώς τη διαδικασία που θα ακολουθείται στον Άρειο Πάγο, καθώς η τελική απόφαση θα είναι πάντα στα χέρια της Δικαιοσύνης. Κάτι που αναμένεται και στις επικείμενες εθνικές κάλπες να γίνει τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά την προκήρυξη των εκλογών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου θα είναι το πρώτο σκαλοπάτι, καθώς αν κρίνει ότι συντρέχουν προϋποθέσεις αποκλεισμού ενός κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, η υπόθεση θα «παραπέμπεται αμελητί στην Ολομέλεια». Και εκείνη θα αποφαίνεται «εντός δύο ημερών από την παραπομπή».

Δείτε επίσης