Πολιτική

Καρατζαφέρης: «Με 10% τα μικρά δεξιά κόμματα, ο Μητσοτάκης κάνει κυβέρνηση με 35%»

«Ο Μητσοτάκης ο πιο άρτιος πολιτικός του αιώνα που διανύουμε»

Καρατζαφέρης: «Με 10% τα μικρά δεξιά κόμματα, ο Μητσοτάκης κάνει κυβέρνηση με 35%»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Προτιμώ ένα ροτβάιλερ στον κήπο, παρά μια οχιά μέσα στο σπίτι» ήταν η χαρακτηριστική φράση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, αναφερόμενος στην τροπολογία που βάζει μπλόκο στην κάθοδο στις εκλογές του ακροδεξιού, ναζιστικού κόμματος - μορφώματος του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη

Μάλιστα, ο ίδιος μιλώντας χθες, Τετάρτη στον «ΣΚΑΪ» και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ», προέβλεψε πως «αν μαζευτούν τα μικρά δεξιά κόμματα και κάνουν 10%, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει κυβέρνηση με 35% από την πρώτη Κυριακή», όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, εξηγώντας γιατί δεν συμφωνεί με την παραπάνω νομοθετική διάταξη.

Όπως σημείωσε σχετικά με τον Ηλία Κασιδιάρη, «είναι απορριπτέος από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, δεν μπορεί όμως και από τη Δημοκρατία. Πρέπει να τον αφήσουν να κατέβει». «Αν δεν κατέβει ο Κασιδιάρης θα πάρει λίγους η Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε για τα μικρά δεξιά κόμματα.

Τονίζοντας ότι πολίτες δεν ενδιαφέρονται τόσο για τις υποκλοπές, όσο για την καθημερινότητα και την οικονομία και ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι η ΝΔ θα κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά από 6 μονάδες. «Στις δεύτερες εκλογές η διαφορά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επισημαίνοντας ότι μετά τις κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει γκρίνια και θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας.

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να χάσει ψήφους η ΝΔ από το κόμμα του κ. Βελόπουλου, ο ίδιος είπε: «Ο κ. Βελόπουλος δεν είναι από Δεξιά. Τον πήρα από το ΠΑΣΟΚ το 1996 για να τον φέρω στον Εβερτ και μου λέει "αυτός είναι φανατικός ΠΑΣΟΚτζής". Δεν είναι κακό αυτό».

«Ο Μητσοτάκης ο πιο άρτιος πολιτικός του αιώνα»

Στο μεταξύ, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ και Ελληνικής Λύσης, εξηγώντας πως: «Είναι πολύ σοβαρός ο κ. Μητσοτάκης για να προβεί σε τέτοια πράγματα. Μην μπλέκουμε πράγματα επειδή οι δικοί μου προέρχονται από την ίδια φύτρα. Είναι άλλο σε σχέση με Άδωνι, Βορίδη και Πλεύρη».

Σε αυτό το σημείο δε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον «πιο άρτιο πολιτικό του αιώνα που διανύουμε». «Ο Μητσοτάκης έχει ανέβει πολύ ψηλά, στην Ευρώπη συνωθούνται για μια χειραψία μαζί του. Θέλουν να τον "κοντύνουν" για να μπορούν να τον ελέγξουν. Θα εκλεγεί ούτως ή άλλως, θα είναι πρωθυπουργός το καλοκαίρι». Και συμπλήρωσε: «Δείτε τον Ερντογάν. Για πρώτη φορά χρησιμοποιεί τόσο πολύ το όνομα ενός Έλληνα πρωθυπουργού. Σημαίνει πως ο Ερντογάν τα έχει βρει δύσκολα μαζί του».

Επίσης, αναφερόμενος ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «η κυρία Τσαπανίδου είναι ώριμη δημοσιογραφικά, αλλά ανώριμη πολιτικά».

Παράλληλα σχολιάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «το χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ. Δεν βλέπω να είναι πιο δύσκολος ο Ανδρουλάκης απ' ότι ο Βενιζέλος στον Σαμαρά».

Δείτε επίσης