Πολιτική

Το αργότερο αύριο «πάει» Βουλή η διάταξη για μπλόκο στο μόρφωμα Κασιδιάρη

Τί προβλέπει - «Δεν θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν καταδικαστεί», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου - «Την κρίση θα κάνει ο Άρειος Πάγος»

Το αργότερο αύριο «πάει» Βουλή η διάταξη για μπλόκο στο μόρφωμα Κασιδιάρη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τη θεσμική παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μη συμμετοχή εγκληματικών και ναζιστικών μορφωμάτων στις εκλογές ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο πλαίσιο αυτό, η σχετική τροπολογία κατατίθεται σήμερα, Πέμπτη το αργότερο αύριο στη Βουλή και ψηφίζεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, «μπαίνει φραγμός στο να συμμετέχουν στις εκλογές εγκληματικές οργανώσεις με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Δεν θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν καταδικαστεί. Κατά την ανακήρυξη των σχεδιασμών θα λαμβάνεται υπόψιν η καταδίκη προσώπων για αδικήματα. Η δράση του κόμματος οφείλει να εξυπηρετεί την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Την κρίση θα κάνει ο Άρειος Πάγος».

«Επιδιώκουμε ευρύτατη συναίνεση. Είναι συμβατή με το σύνταγμα η διάταξη. Είναι ευθύνη όλου του πολιτικού κόσμου να τοποθετηθεί με σαφήνεια και να εκπέμψει μήνυμα ενότητας απέναντι στους νεοναζί και τους εγκληματίες», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Εκφραστής εμπνευστής και ηγέτης του τραμπισμού α λα γκρέκα ο κ. Τσίπρας»

Την ίδια ώρα, σκληρή επίθεση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Τον Φεβρουάριο του 2015 ο κ. Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις του είχε πει «είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα της χώρας», είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε όμως ότι «αυτός που λέει ψέματα πρέπει να θυμάται τι λέει».

Εξηγώντας, ο κ. Οικονόμου τι σημαίνει αυτή η φράση για τον κ. Τσίπρα είπε: «Σημαίνει ότι οι Έλληνες τον θυμούνται να υποδαυλίζει τους Αγανακτισμένους και να επιχαίρει όταν οι αγανακτισμένοι πολιορκούσαν το κοινοβούλιο και ζητούσαν να καεί η Βουλή. Τον θυμούνται το 2015 να οργανώνει σχέδιο εξόδου της χώρας από την ΕΕ με τους κυρίους Καμμένο, Βαρουφάκη και Λαφαζάνη. Τότε που σχεδίαζαν έφοδο στο εθνικό νομισματοκοπείο. Που παρακαλούσαν τον κ. Πούτιν για χρήματα με άγνωστα ανταλλάγματα. Τότε που έκαναν άλμα στο κενό με το δημοψήφισμα. Τον θυμούνται να κατασκευάζει σειρά από υποτιθέμενα σκάνδαλα. Να επιχειρεί να διασύρει να εξοντώσει και να φυλακίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους τους πρωτεργάτες του «Μένουμε Ευρώπη».

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι από το 2019 και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε και συνεχίζει στο ίδιο τέμπο.

Και συνέχισε: «Έστησαν ένα δόλιο σχέδιο για την άλωση του Τύπου. Με sms προσπάθησαν να επιβάλλουν την μετοχική σύνθεση καναλιών. Αυτοί προσπαθούν να πείσουν ότι η Ελλάδα υπολείπεται στην ελευθερία του Τύπου. Θέλουν να γκρεμίσουν τον φράχτη στον Έβρο. Έστησαν το σενάριο της μικρής Μαρίας για να πείσουν ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πήγαν στο Ισραήλ και δοκίμαζαν λογισμικά παρακολούθησης επί πολιτικών στόχων. Θέλουν να πείσουν και να προκαταβάλλουν την δικαιοσύνη και μέσα από το σκοτάδι να σπιλώσουν την κυβέρνηση. Όλα αυτά συνιστούν την επιτομή του τραμπισμού α λα γκρέκα της οποίας εκφραστής εμπνευστής και ηγέτης είναι ο κ. Τσίπρας.».

«Θέλει με υλικό από ψέματα και λάσπη να πλάσει μια εικόνα χώρας εφιάλτη και να εμφανιστεί ως ο εγγυητής της δημοκρατίας. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια. Το Βατερλό που υπέστη τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις.».

«Ο κ. Θεοδωρικάκος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού»

Στο μεταξύ, μια καθαρή απάντηση ζητήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

«Όποιος υπουργός είναι στην κυβέρνηση, έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης