Πολιτική

Καταδίκη Πολάκη μετά από αγωγή του δημοσιογράφου Παπαχρήστου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με απόφαση θα πρέπει να καταβάλει 12.000 ευρω και να διαγράψει από το Facebook την υβριστική και συκοφαντική ανάρτηση

Καταδίκη Πολάκη μετά από αγωγή του δημοσιογράφου Παπαχρήστου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο επιδίκασε σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ποσό 12.000 ευρώ που πρέπει να καταβάλλει ως αποζημίωση στον δημοσιογράφο, Γιώργο Παπαχρήστου, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Ο Γιώργος Παπαχρήστου αναφέρει στη στήλη του πως η αγωγή κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2020 μετά το υβρεολόγιο που εξαπέλυσε εναντίον του ο αψής Κρητικός, όταν θέλησε να απαντήσει σε σχόλιο του δημοσιογράφου για τη δίκη εκείνες τις ημέρες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Και όπως σημειώνει, ήταν τέτοιο το κρεσέντο ύβρεων και χυδαίων χαρακτηρισμών που κατέστησε την προσφυγή του μονόδρομο.

Με την δικαστική απόφαση, η οποία αναγνωρίζει ότι η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο facebook βρίθει προσβλητικών χαρακτηρισμών, ενώ γνώριζε ότι με αυτούς θα έθιγε την τιμή και την υπόληψη του δημοσιογράφου, καλείται να διαγράψει από την σελίδα στην πλατφόρμα την επίμαχη υβριστική, συκοφαντική και μειωτική της προσωπικότητας του δημοσιογράφου ανάρτηση και σε περίπτωση που δεν το πράξει, το δικαστήριο προβλέπει την επιβολή χρηματικής ποινής 5 χιλιάδων ευρώ και προσωπική κράτηση 3 μηνών.

Το σχόλιο του Γιώργου Παπαχρήστου:

«Δεν επιχαίρω για την καταδίκη του Πολάκη , ούτε πανηγυρίζω. Είναι ο πρώτος πολιτικός που στέλνω στα δικαστήρια (εξαιρουμένου του γνωστού…Καμμένου, ο οποίος ήρξατο χειρών αδίκων προ δεκαετίας) και δεν είμαι ευτυχής γι΄αυτό.

Εφθασε κάποια στιγμή που είπα "ως εδώ Πολάκη". Εμένα η ικανοποίησή μου συνίσταται στο ότι καταδικάστηκε το ψευτονταηλίκι ως πολιτική έκφραση και ο ψοφοδεής τσαμπουκάς του "σας έχω όλους ρε" και του "μόνος μου και όλοι σας", ως μέσο πολιτικής αντιπαράθεσης».

Δείτε επίσης