Πολιτική

Ο επερχόμενος «χιονιάς» κρίσιμη δοκιμασία για το Μέγαρο Μαξίμου

Πρώτη προτεραιότητα μέχρι τις εκλογές αποτελεί η αποφυγή οποιασδήποτε κατάστασης μπορεί να κλονίσει την σχέση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης με την κοινωνία

Ο επερχόμενος «χιονιάς» κρίσιμη δοκιμασία για το Μέγαρο Μαξίμου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η ακριβής ημερομηνία της Κυριακής των εκλογών ακόμα δεν είναι γνωστή όμως όλοι εκτιμούν ότι απέχουμε σχεδόν 40 μέρες από την προκήρυξη τους. Εάν το βασικό σενάριο επιβεβαιωθεί γύρω στις 10 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα διαλύσει τη Βουλή και θα δημοσιοποιήσει το χρόνο των εκλογών προκειμένου οι κάλπες να στηθούν στις 9 Απριλίου (ίσως και 2 Απριλίου).

Αναμφίβολα λοιπόν οι 40 μέρες μέχρι την προκήρυξη και οι σχεδόν εβδομήντα μέρες που μας χωρίζουν μέχρι τις εκλογές της απλής αναλογικής αποτελούν μια κρίσιμη περίοδο για τα κομματικά επιτελεία και κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδίδει μεγάλη σημασία στην συγκεκριμένη περίοδο, μια και πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα δίμηνο, μέσα στο οποίο θα αποτυπωθούν οι όροι και θα κατασταλάξει το κλίμα με το οποίο η χώρα θα πάει στις εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός μέσα σε αυτό το διάστημα επιθυμεί αρχικά να μην συμβεί κάτι απρόοπτο στη χώρα. Μια μεγάλη φυσική καταστροφή ή κάποιο φαινόμενο που θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ή θα κλονίσει την σχέση εμπιστοσύνης που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό στο πρωθυπουργικό γραφείο βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή, συλλέγουν πληροφορίες και παρακολουθούν το κύμα κακοκαιρίας που δείχνει να πλησιάζει την ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές. Στο ενδεχόμενο που τα μετεωρολογικά μοντέλα επιβεβαιωθούν από το μεσημέρι της Κυριακής και για σχεδόν ένα 24ωρο θα χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Με τις μνήμες λοιπόν να είναι νωπές από την περσινή εικόνα διάλυσης, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συμβεί το ίδιο και μάλιστα λίγο πριν από τις εκλογές. Περιστατικά ασυνεννοησίας του κρατικού μηχανισμού θα είναι επιζήμια για τον κ.Μητσοτάκη, ο οποίος ποντάρει εκλογικά στην εικόνα του ικανού διαχειριστή της καθημερινότητας του πολίτη.

Για το λόγο αυτό τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν προετοιμασίες εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού, με την προϋπόθεση ασφαλώς ότι οι «μετεωρολόγοι» θα δώσουν το «πράσινο φως»...

Δείτε επίσης