Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Άμεση «προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία»

Ολομέτωπη επίθεση και πάλι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Άμεση «προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκίνησε την τρίτη κατά σειρά προεκλογική τους ομιλία, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «μονομέτωπο αγώνα, δεν ανοίγουμε μέτωπα με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις», ενώ υποστήριξε ότι «η ανατροπή έχει γίνει»

Ανεβάζοντας τους προεκλογικούς τόνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στις επισυνδέσεις αναφέροντας ότι «τα πειστήρια του εγκλήματος βγήκανε στο φως» ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ακρίβεια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αφήνει τις τιμές να πάνε στο θεό ανεξέλεγκτα. «Και ταυτόχρονα κρατάει σταθερά υψηλή τη τιμή του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες τις μειώνουν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επανέλαβε το αίτημά του για άμεση «προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

Κάνοντας αποτίμηση του κυβερνητικού έργου ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «τι σχέση έχουν όσα υποσχέθηκε ο κος Μητσοτάκης το 2019 με όσα αφήνει πίσω του το 2023;» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ αναφερθείς στη διακυβέρνησή του, «σεβαστήκαμε και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου. Μας έβαλαν για χρόνια κάτω από το μεγεθυντικό τους φακό. Κάτω από τον πιο εξονυχιστικό έλεγχο, Και δεν βρήκαν ούτε ένα λεκέ, ούτε ένα στίγμα».

Σε ότι αφορά του πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε

«δεν είναι για μας η δικαιοσύνη σημαία ευκαιρίας. Εμείς δεν καταγόμαστε από δυναστείες και τζάκια», σημειώνοντας πως «η δικαιοσύνη είναι το δικό μας DNA». Ακόμη, παραλλήλισε το πρόγραμμα του κόμματός του με «ένα συμβόλαιο δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Που θα περιέχει τις δεσμεύσεις της προοδευτικής διακυβέρνησης απέναντι στο λαό». «Τη ρεαλιστική, κοστολογημένη, σταθερή πορεία προς μια κοινωνία δικαιοσύνης», όπως είπε.

«Η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα είναι βαθιά δημοκρατική» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, προαναγγέλλοντας την κατάργηση σειράς ρυθμίσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Θα έρθουμε για να δημιουργήσουμε, όχι για να γκρεμίσουμε» σημείωσε και παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες της προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ειδικά, για την «προσωπική διαφορά» στους συνταξιούχους, «δεσμευόμαστε ότι αυτό θα αποκατασταθεί από τις πρώτες ημέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης, όπως και η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έθεσε τρεις προτεραιότητες. Συγκεκριμένα, «να ολοκληρωθεί επιτέλους και να επεκταθεί το μετρό της πόλης», «να ολοκληρωθεί χωρίς καμιά καθυστέρηση το έργο του διαμετακομιστικού κέντρου στο στρατόπεδο Γκόνου, που έχει κρίσιμη σημασία για την οικονομία της πόλης» και τέλος «να ενταχθεί η Θεσσαλονίκη στο Ταμείο Ανάκαμψης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το «συμβόλαιο δημοκρατίας και δικαιοσύνης» θα γίνει πράξη «με την υπερψήφιση και την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ανοίξει το δρόμο για προοδευτική κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές», στέλνοντας παράλληλα μηνύματα προς τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις. «Κι ας μη βιάζονται ορισμένοι να προδικάζουν τις εξελίξεις με βάση της προεκλογικές τακτικές των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Ψάχνοντας και διογκώνοντας τις φυσιολογικές διαφορές ανάμεσά τους» σχολίασε ο κ. Τσίπρας, φέρνοντας ως παράδειγμα τις Κυπριακές εκλογές, για να προσθέσει ότι «οι εκλογές και τα αποτελέσματα των εκλογών και όχι των δημοσκοπήσεων».

Χαιρετώντας το πλήθος, ο κ. Τσίπρας αγκάλιασε με ιδιαίτερη θέρμη ένα μικρό κορίτσι που του πρόσφερε μια ανθοδέσμη, καθώς πρόκειται για την κόρη του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Δείτε επίσης