Πολιτική

Υπέγραψε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ για τα ελληνικά F-35

Το ανακοίνωσε ο ίδιος από το Delphi Economic Forum στην Ουάσιγκτον

Υπέγραψε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ για τα ελληνικά F-35
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το πράσινο φως στην πώληση των F-35 στην Ελλάδα έδωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος από το Delphi Economic Forum στην Ουάσιγκτον.

Πλέον βάσει της διαδικασίας πρέπει να συμφωνήσουν επίσης ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος της επιτροπής, Τζιμ Ρις, καθώς και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος στην αντίστοιχη επιτροπή στην Βουλή.

Όταν εξασφαλιστεί αυτή η συναίνεση – κάτι που είναι ζήτημα χρόνου – τότε η αμερικανική κυβέρνηση θα ειδοποιήσει επίσημα το Κογκρέσο για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα και από εκεί και πέρα θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την επικύρωση της αμυντικής σύμβασης.

αναγγελία Μητσοτάκη

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι το 2028 η Ελλάδα θα παραλάβει τα πρώτα F-35.

«Σήμερα η Ελλάδα έχει αποκτήσει 24 Ραφάλ, που μας δίνουν υπεροχή, προχωρά αναβάθμιση των βάιπερ και έχουμε την πρόταση να προσθέσουμε μια μοίρα F 35 με ημερομηνία παραλαβής το 2028. Η Τουρκία είναι έξω από πρόγραμμα F35 και έχει τεράστιες δυσκολίες αναβάθμισης των F16 σε ένα βαθμό γιατί η ελληνική εξωτερική πολιτική έπαιξε σωστά τα χαρτιά της. Τυχαία έγιναν όλα αυτά;», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός νωρίτερα στη Βουλή.

Σϋμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η Ελλάδα αναμένεται να αποκτήσει 20 μαχητικά πέμπτης γενιάς.

Δείτε επίσης