Πολιτική

Εκλογικό crash test Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή - Τα διλήμματα και οι δημοσκοπήσεις

Κατακόρυφα ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι μέχρι την ημέρα που θα προσέλθουμε στις κάλπες, η σύγκρουση θα είναι ανελέητη

Εκλογικό crash test Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή - Τα διλήμματα και οι δημοσκοπήσεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την τακτική του «δεν μένει τίποτα αναπάντητο», που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα, ακολούθησε ο πρωθυπουργός στην σφοδρή αντιπαράθεση που είχε στην Βουλή με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας έτσι ότι ο δρόμος έως τις κάλπες θα είναι γεμάτος εντάσεις.

Και μπορεί η συζήτηση να αφορούσε το μισθολογικό των ένστολων και τη διάταξη Κασιδιάρη, η οποία ψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη στη Βουλή, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αποφασισμένος, όπως τονίζουν στενοί του συνεργάτες, να αποκαλύψει από τη μια την αντικοινοβουλευτική στάση του Αλέξη Τσίπρα και από την άλλη να καλέσει τους πολίτες για ακόμα μια φορά να διαλέξουν, αν επιθυμούν τον δρόμο της προόδου ή την οπισθοδρόμηση.

Οι τόνοι ανέβηκαν πολύ και θύμισαν άλλες εποχές, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι μέχρι την ημέρα που θα προσέλθουμε στις κάλπες, η σύγκρουση ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα θα είναι ανελέητη.

Ειδικά όσον αφορά το επίμονο αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τηλεμαχία ο πρωθυπουργός αντέτεινε ότι τουλάχιστον οι δύο τους έχουν συγκρουστεί εφ’ όλης της ύλης δεκάδες φορές στο κοινοβούλιο, κατηγορώντας μάλιστα τον κ. Τσίπρα ότι με την απόφασή του να απέχει από όλες τις ψηφοφορίες εκτός από την διάταξη Κασιδιάρη, προσβάλλει όχι μόνο τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, αλλά και εκείνους που τον ψήφισαν. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του: «Ο λαός ψήφισε αντιπροσώπους και όχι απεργούς». Προχώρησε και ένα βήμα πιο πέρα ευχόμενος η στάση αυτή να είναι απλά μία απεγνωσμένη κίνηση φυγής και όχι ένα προοίμιο κοινοβουλευτικής εκτροπής.

Άπαξ Τσίπρας, πάντα Τσίπρας

Μετατρέποντας την συζήτηση σε ένα Μητσοτάκης vs Τσίπρας ο πρωθυπουργός προέβη στην εκτίμηση ότι ο πολιτικός του αντίπαλος δεν πρόκειται να αλλάξει και κάνοντας μάλιστα άνοιγμα στον κεντρώο χώρο θύμισε φράσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Πολάκης, Σπίρτζης) όπως: «Τη δεύτερη φορά θα είναι με το καλό ή με το άγριο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας την σύγκριση ανάμεσα στα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης με την προηγούμενη 4ετία θύμισε ότι παρότι θα μπορούσε πολλές φορές να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές δεν το έπραξε, γιατί έμεινε πιστός στη θέση του ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να ολοκληρώνουν τον συνταγματικό τους κύκλο.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έχει όραμα για την Ελλάδα του 2030, δεν έχει παρουσιάσει προτάσεις για την επόμενη μέρα και πως ακολουθεί το παλαιοκομματικό μοντέλο που τάζει και δίνει τα πάντα μην υπολογίζοντας το μελλοντικό κόστος. Και δανειζόμενος ένα σχόλιο που διάβασε και θέλοντας να καταδείξει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αλλάξει είπε απευθυνόμενος στον ίδιο: Άπαξ Τσίπρας, πάντα Τσίπρας.

Η παγίδα

Η ημερομηνία των εκλογών αποτέλεσε «παγίδα» σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα παραπάνω είπε: «βλέπω τον κ. Μητσοτάκη να μας πηγαίνει Ιούλιο για εκλογές γιατί μάλλον δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις. Είδατε τι έγινε με τις δημοσκοπήσεις στην Κύπρο».

«Αυτό που έγινε στην Κύπρο κ. Τσίπρα είναι ότι βγήκε πρώτος εκείνος που όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πρώτο. Αυτός που εμφανιζόταν τρίτος βγήκε δεύτερος, οπότε προσέξετε κ. Τσίπρα όταν επικαλείστε τις δημοσκοπήσεις της Κύπρου αν και για να συμβεί κάτι αντίστοιχο στην χώρα μας απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από το ΠΑΣΟΚ», ανταπάντησε ο πρωθυπουργός.

Αποδόμηση των εξαγγελιών

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα όσα έχει εξαγγείλει το τελευταίο διάστημα ο κ. Τσίπρας για την οικονομία και υποστήριξε ότι μια πρόχειρη κοστολόγηση των όσων έχει τάξει σε βάθος 4ετίας αγγίζει τα 45 δις ευρώ! Μάλιστα, πρόσθεσε: «Αν ποτέ ερχόσασταν στα πράγματα και επιχειρούσατε να εφαρμόσατε τα μισά από αυτά που έχετε τάξει, η χώρα θα χρεοκοπούσε την επόμενη ημέρα».

Δείτε επίσης