Πολιτική

Τσίπρας: Θα επαναφέρουμε τη στήριξη της πρώτης κατοικίας

Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο - Συμμετοχή μόνο σε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας

Τσίπρας: Θα επαναφέρουμε τη στήριξη της πρώτη κατοικία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κριτική στην κυβέρνηση έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπας στη συνεντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«H οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί με επιδόματα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που δίνει αυτήν την ώρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Σήμερα η μεσαία τάξη επιβιώνει με κουπόνια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Και χαρακτήρισε φιλοδορήματα τις κυβερνητικές παροχές. Παράλληλα ανφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για 880 βασικό μισθό, επαναφορά της 13ης σύνταξης, και μειώσεις του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Σχετικά με τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε: «Ξέρουμε τις δυσκολίες, κυβερνήσαμε τη χώρα, ρυθμίσαμε το χρέος, τη βγάλαμε από τα μνημόνια και αφήσαμε 37 δισεκατομμύρια ευρώ μαξιλάρι για να βγει στις αγορές. Έχουμε επίγνωση. Πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων χωρών, όπως η Ισπανία. Να μειώσουμε τον φόρο στα τρόφιμα, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν τα μειώνει, για να μπορεί να δίνει επιδοτήματα και για να διατηρεί υψηλές τιμές και να ζει η μεσαία τάξη με κουπόνια. Κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για επιδοματική πολιτική, που τα έδινε στους ευάλωτους, αλλά σήμερα η μεσαία τάξη ζει με κουπόνια.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας, που ο πτωχευτικός κώδικας της κυβέρνησης κατάργησε.

Τι είπε:

.

Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε το καλύτερο δυνατόν για τους ευάλωτους, αν ξαθ συγκυβερνούσε με την τρόικα.

Και αναφερόμενος στις εκλογές σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει μόνο σε προοδευτικήες κυβέρνηση συνεργασίας.

Για την αποχή από τις ψηφοφορίες, σχολίασε: «Θα απέχουμε από τις ψηφοφορίες. Είναι μια θεσμική στάση. Αποφασίσαμε την αποχή σε ένδειξη διαμαρτυρίας, είναι μια συμβολική στάση για όλα αυτά που είδαμε».

Δείτε επίσης