Πολιτική

Μητσοτάκης vs Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών

Η στρατηγική της ΝΔ βασίζεται στα ευρήματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που έχει στην διάθεσή του το πρωθυπουργικό επιτελείο

Μητσοτάκης vs Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πάνω στην σύγκριση Μητσοτάκη-Τσίπρα θα βασιστεί εξ ολοκλήρου η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ, στο δρόμο προς τις κάλπες. Πρόκειται για μια απολύτως συνειδητή επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο δείχνει να «ποντάρει όλα του τα λεφτά» σε αυτό το δίπολο. Σχεδόν καθημερινά μάλιστα η σύγκριση αυτή γίνεται ολοένα και πιο εμφανής με τον κ.Μητσοτάκη παίρνει πάνω του όλο το επικοινωνιακό κομμάτι στη διαχείριση της λεγόμενης καθημερινότητας του πολίτη.

Τελευταίο παράδειγμα η συνάντηση του κ.Μητσοτάκη με τους καλλιτέχνες, η οποία συνοδεύτηκε από τοποθέτηση του μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα. Είναι ξεκάθαρο πλέον, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της συνάντησης με τους ανθρώπους της τέχνης, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει στην περίοδο που απομένει μέχρι τις εκλογές ότι θα επιδιώξει να φέρνει την συζήτηση σε καθημερινή βάση σε προσωπικό επίπεδο επιδιώκοντας την σύγκριση με τον κ.Τσίπρα. Κάτι που έκανε ήδη άλλωστε στην περιοδεία του στην Δυτική Μακεδονία όπου κάλεσε τους πολίτες να θυμηθούν τα κυβερνητικά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία που βασίζεται στα ευρήματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που έχει στη διάθεση του το πρωθυπουργικό γραφείο. Σε όλες σχεδόν τις πτυχές της καθημερινότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται είτε με μεγάλη διάφορα είτε με «καθαρή» του Αλέξη Τσίπρα, με το πρωθυπουργικό του προφίλ να είναι πιο ισχυρό από το αντίστοιχο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση βρίσκει αντιμέτωπους δύο πολιτικούς που έχουν υπηρετήσει στην ίδια θέση. Εκείνη του πρωθυπουργού.

Ο νυν που θέλει ανανέωση της εντολής και ο πρώην που επιζητά την επιστροφή του στο Μέγαρο Μαξίμου. Αναπόφευκτα η σύγκριση υπάρχει και η οποία σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου βγάζει νικητή τον κ.Μητσοτάκη.

Στο τέλος της εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Μόναχο για να συμμετάσχει στις εργασίες τους διεθνούς διάσκεψης για την ασφάλεια. Ένα φόρουμ που θα δώσει στον κ.Μητσοτάκη την ευκαιρία για διεθνείς επαφές σε μια σημαντική χρονική συγκυρία, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και την Τουρκία «λαβωμένη» από τον φονικό σεισμό να τείνει «χείρα φιλίας» στη χώρα μας.

Δείτε επίσης