Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Ο κ.Τσίπρας λέει ξανά ψέματα χωρίς αιδώ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδεικνύει την «ανησυχία» του για την ελληνική οικονονία παρότι πάσχισε τόσο να τη διαλύσει

Γιάννης Οικονόμου: Ο κ.Τσίπρας λέει ξανά ψέματα χωρίς αιδώ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυση απόψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετά τις δηλώσεις του για την ελληνική οικονομία και το δημόσιο χρέος μετά την συνάντησή του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε «την ανησυχία μας για την μεγάλη αύξηση του ιδιωτικού χρέους τα τελευταία 3,5 χρόνια, αύξηση περίπου 40 δισ. ευρώ, καθώς και για την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που προσεγγίζουν πλέον τα 110 δισ. ευρώ».

Όπως αναφέρει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:«Παρότι υπάρχουν ατράνταχτα, διεθνώς αναγνωρισμένα, στοιχεία για την θετική πορεία και την ευοίωνη προοπτική της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Τσίπρας επιδίδεται σε προσωπικές εκτιμήσεις: χωρίς περίσκεψη, χωρίς γνώση, χωρίς αιδώ. Και φυσικά ξανά σε ψέματα. Πολλά ψέματα. Η στάση του αγγίζει τα όρια του ιλαροτραγικού. Η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, που τόσο πάσχισε να διαλύσει ο κ. Τσίπρας, είναι αυτή που επιτρέπει στην Ελλάδα να ανθίσταται στις επιπτώσεις των διεθνών κρίσεων και να στηρίζει επί μακρόν τους πολίτες, έμπρακτα και απτά».

Μάλιστα, υπογραμμίζεται ως υστέρογραφο:«Όσο μιλά για τους πλειστηριασμούς, χωρίς να απολογείται για τα πεπραγμένα του στο διάστημα 2015-2019, τόσο εκτίθεται στην κοινή γνώμη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την επίσημη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας και η πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν «από τον διοικητή της ΤτΕ και τους συνεργάτες του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τις δημοσιονομικές και μακροοικονομικές προβλέψεις καθώς και να ανταλλάξουμε σκέψεις για τις δυνατότητες αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία».

Δείτε επίσης