Πολιτική

Εύα Καϊλή: Στη φυλακή για άλλους δύο μήνες - Δεν έπεισε ούτε με τον νέο δικηγόρο

Βαρύτερο το κατηγορητήριο - Της αποδίδεται και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση - «Είναι μάνα, πρέπει να πάει στο παιδί της» η θέση της υπεράσπισης

Εύα Καϊλή: Στη φυλακή για άλλους δύο μήνες - Δεν έπεισε ούτε με τον νέο δικηγόρο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Εύα Καίλή έχασε άλλη μία «μάχη» με τις βελγικές Αρχές. Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Πέμπτης, το προδικαστικό συμβούλιο των Βρεξελλών μετά από μία μακρά ακροαματική διαδικασία απέρριψε το τρίτο της αίτημα για αποφυλάκιση.

Επιπλέον οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει είναι πλέον βαρύτερο, καθώς οι εισαγγελικές αρχές της αποδίδουν και το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Νομικοί κύκλοι σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις τονίζουν πως η υπερασπιστική τακτική που ακολουθεί η Ελληνίδα ευρωβουλευτής την έχει οδηγήσει σε ένα αδιέξοδο, που φαίνεται ότι γίνεται όλο και πιο μεγάλο όσο οι έρευνες των αρχών προχωρούν και συγκεντρώνουν νέα στοιχεία γύρω από το σκάνδαλο που είναι πλέον γνωστό ως Qatargate.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι η ενίσχυση του νομικού της επιτελείου με την πρόσληψη του φημισμένου για τις ικανότητές του δικηγόρου Σβεν Μαρί δεν φαίνεται να έφερε κάποιο άμεσο θετικό αποτέλεσμα για αυτή.

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του έτερου υπερασπιστή της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η Εύα Καϊλή φαίνεται πως πιέζεται από τις Αρχές του Βελγίου να ομολογήσει.

Να παραδεχθεί, δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, πράγματα που δεν έκανε και να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Ο δικηγόρος απέδωσε αυτή την πίεση, στην έλλειψη επιβαρυντικών στοιχείων για την πελάτισσά του, ενώ συνέδεσε την προσπάθεια των βελγικών αρχών να αποσπάσουν μία ομολογία από την κυρία Καϊλή, με τα όσα υφίσταται η ίδια μέσα στις φυλακές - εννοώντας προφανώς τις άθλιες συνθήκες κράτησης, όπως έχει καταγγείλει η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου.

Άρνηση και βολές κατά Παντσέρι

Η υπερασπιστική θέση της Εύας Καϊλή εξακολουθεί να κινείται στην οδό της άρνησης καθε κατηγορίας,. Μάλιστα η υπεράσπιση κάνει πλέον λόγο για σκευωρία και εκτοξεύει ευθείες βολές του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ο οποίος φέρεται να έχει καταθέσει σε βάρος της.

Η τακτική της Εύας Καϊλή είναι να πλήξει την αξιοπιστία του φερόμενου ως εγκέφαλος του κυκλώματος διαφοράς, με τον ισχυρισμό πως ότι υποστηρίζει είναι προϊόν του Μνημονίου συνεργασίας και μεταμέλειας που έχει υπογράψει με τις βελγικές εισαγγελικές Αρχές.

Ο Πατσέρι, σύμφωνα με την πλευρά Καϊλή, θα ομολογήσει ότι του ζητηθεί ή ότι νομίζει πως θα τον οφελήσει, προκειμένου να επιτύχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση για εκείνον και την οικογένειά του.

«Είναι ικανός να κατηγορήσει μέχρι και τον πάπα της Ρώμης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Με βάση όλα αυτά πάντως, επιβεβαιώνεται ότι το πρόβλημα για την κυρία Καϊλή είναι μεγάλο και δεν φαίνεται κάποιο φως στην άκρη του δικαστικού τούνελ, στο οποίο εισήλθε όταν ξέσπασε το περιβόητο σκάνδαλο με τις δωροδοκίες ευρωπαίων αξιωματούχους από το Κατάρ και το Μαρόκο, αποκαλύπτοντας τη διαφθορά στους κόλπους του Ευρωπαίκού Κοινοβουλιου

Είναι ενδεικτικό ότι παρά την παρουσία του νέου δικηγόρου της, του Σβεν Μαρί, η προφυλάκιση συνεχίζεται, αν και η επίκληση του ρόλου της ως μητέρα και το επιχείρημα ότι πρέπει να βρίσκεται κοντά στο παιδί της προτάχθηκαν ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου με μεγάλη έμφαση.

Δικαστικές πηγές σχολιάζουν πως η άκαμπτη στάση που τηρεί το συμβούλιο φάνηκε από το γεγονός ότι δεν πείστηκε ούτε από την έκκληση που απηύθυνε η ίδια η κυρία Καϊλή, λέγοντας ότι η υπόθεση επέφερε κόστος στην προσωπική της ζωή και ότι πλησιάζουν τα γενέθλια της κόρης της και το μόνο που θέλει είναι να τα περάσει μαζί της.

Με βάση την απορριπτική απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου η Εύα Καίλή θα παραμείνει για ακόμα δύο μήνες στη φυλακή.

Έτσι οι δικηγόροι της δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ασκήσουν έφεση, όπως φάνηκε από τα όσα είπαν.

Αν η έφεση κατατεθεί άμεσα, τότε θα συζητηθεί σε 15 μέρες.

Ο Σβεν Μαρί τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η κυρία Καϊλή ούτε να φύγει από τη χώρα, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία, για τον απλό λόγο ότι η δικογραφία είναι γνωστή σε όλους».

Δείτε επίσης