Πολιτική

To «μυστικό» δείπνο Τσίπρα - Παπανδρέου

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης των δύο πρώην πρωθυπουργών

Η «μυστικό» δείπνο Τσίπρα - Παπανδρέου με...μενού την πρωθυπουργία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, προ διμήνου πραγματοποιήθηκε συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Γιώργου Παπανδρέου. Το παρασκήνιο γύρω από την συνάντηση των δύο πρώην πρωθυπουργών, ενόψει εκλογών, είναι μεγάλο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αλλά και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια για τη συνάντηση των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Το πρώτο αναφέρεται σε συνεργασία μετά τις εκλογές με την απλή αναλογική. Πιο συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύει συγκεκριμένα η στήλη Big Mouth, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε στο σπίτι του τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου και στο πολιτικό τετ-α-τετ των δύο ανδρών τέθηκε το ζήτημα κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό...τον Γ. Παπανδρέου.

Από την άλλη, χθεσινό δημοσίευμα της στήλης Dark Room αναφέρει δεύτερη εκδοχή της συνάντησης των δύο πολιτικών. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για δείπνο σε σπίτι γνωστού δημοσιογράφου.

Τι μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Έσπευσε να διαψεύσει το περιβάλλον Παπανδρέου

Από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου κάνουν λόγο για «παλιές ιστορίες» και διαψεύδουν ότι υπήρξε τετ-α- τετ συνάντηση των δύο πρώην πρωθυπουργών. Ωστόσο επιβεβαιώνουν ότι Παπανδρέου και Τσίπρας συναντήθηκαν τον Δεκεμβρίου 2022, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, σε σπίτι δημοσιογράφου και είχαν μια τυπική κοινωνική συνομιλία, μεταξύ πολλών άλλων καλεσμένων.

Συνομιλητές του πρώην Γ. Παπανδρέου παραπέμπουν στη χθεσινή ομιλία του στον Πύργο Ηλείας, όπου μεταξύ άλλων επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι: «Η ηγεσία του διακατέχεται από μια αντίληψη κομματικής νομενκλατούρας που θέλει να έχει τον έλεγχο των πάντων. Γι’ αυτό και αδυνατεί να εκφράσει μια πειστική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Γιατί, προοδευτική διακυβέρνηση θέλει πολίτη συμμέτοχο και κυρίαρχο, όχι υποταγμένο στα κελεύσματα μιας κομματικής ηγεσίας που θεωρεί ότι είναι μια αριστερή και επαναστατική αυθεντία. Αλλά, μήπως αυτό δεν έπραξαν και ως κυβέρνηση; Υιοθετώντας παράλληλα, όλη την αφήγηση της δεξιάς, για τις αιτίες της κρίσης».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι συζητήθηκαν διάφορα κοινωνικά ζητήματα. «Αλίμονο αν δεν μπορούν να συναντηθούν δύο πρώην πρωθυπουργοί», είναι το κοινό σχόλιο.

Η τοποθέτηση Μητσοτάκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ της Πέμπτης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Γ. Κουβαρά ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν μπορούσε ο κ. Τσίπρας με κάποιο τρόπο, και ως ηττημένος, να βρει κάποια πλειοψηφία η οποία να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, θα διερευνούσε αυτό το ενδεχόμενο. Πολύ δύσκολο αριθμητικά, όχι αδύνατο. Άρα οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό ως ενδεχόμενο υπάρχει, δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί κανείς μαθηματικά να το αποκλείσει».

Δείτε επίσης