Πολιτική

Σάλπισμα νίκης και συμμετοχής από τον Μητσοτάκη στους ομογενείς της Γερμανίας

«Η πρώτη κάλπη θα είναι αυτή που θα στείλει το μήνυμα της ισχυρής και αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας», το μήνυμα του πρωθυπουργού από το Μόναχο

Σάλπισμα νίκης και συμμετοχής από τον Μητσοτάκη στους ομογενείς της Γερμανίας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με ελληνικές σημαίες να κυματίζουν υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό οι Έλληνες ομογενείς στο Μόναχο σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου και ενώ μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την προσφυγή στις κάλπες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους απόδημους να "βάλουν πλάτη" καθώς οι προσεχείς κάλπες είναι κρίσιμες και η συμμετοχή τους είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, είτε με την δοκιμασμένο - όπως είπε - τρόπο δηλαδή της επιστροφής στην πατρίδα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη.

«Δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε έως εδώ», είπε ο πρωθυπουργός σκιαγραφώντας τη θετική εικόνα της χώρας στην οικονομία, την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική. Επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι η «χώρα πληγώθηκε πολύ από λαϊκιστές πολιτικούς που είτε εν γνώσει τους είτε όχι παραπλανούσαν τον ελληνικό λαό τάζοντας λαγούς με πετραχήλια». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων απόδημων έχει ξεπεράσει τις 8.000.

Περιγράφοντας την παγίδα της απλής αναλογικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι παρόλο που είναι πάρα πολύ δύσκολο μαθηματικά να προκύψει κυβέρνηση, «η πρώτη κάλπη θα είναι αυτή που θα στείλει το μήνυμα της ισχυρής και αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας, για να επικυρωθεί μετά στη δεύτερη κάλπη και να πετύχουμε την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία που οδηγεί τελικά σε αυτοδύναμη Ελλάδα». Και μάλιστα, εξήγησε ότι μια κυβέρνηση που τυχόν θα προκύψει από κομματικά παζάρια δεν θα μπορεί να διαχειριστεί με ευκολία μια κρίση όπως για παράδειγμα εκείνη του Έβρου.

Θέλοντας να δείξει την κρισιμότητα της ψήφου ο πρωθυπουργός είπε ότι από την στιγμή που θα γίνει γνωστή η ημερομηνία των εκλογών θα κινητοποιηθεί όλος ο κομματικός μηχανισμός προκειμένου να μην χαθεί ούτε μια ψήφος απόδημου. «Και αυτοί που θα ψηφίσουν από δω θα ψηφίσουν από δω και αυτοί που θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα θα τους βοηθήσουμε να έρθουν να ψηφίσουν στην Ελλάδα και να κάνουν το καθήκον τους όπως ξέρουν να το κάνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Η επίθεση σε Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι τάζει διαρκώς χωρίς αντίκρισμα.

«Είναι εύκολο ξέρετε, να τάζεις πολλά όταν ξέρεις ότι δεν πρόκειται να κερδίσεις τις εκλογές και δεν πρόκειται να κληθείς να υλοποιήσεις αυτά τα οποία τάζεις. Αλλά οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν. Και πρέπει να θυμίζουμε στους πολίτες ότι αν «καήκαμε» μία φορά το 2015 δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να «ξανακαούμε» το 2023. Πληρώσαμε, πάθαμε και μάθαμε. «Δεύτερη φορά στη συμφορά, ποτέ ξανά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ημερομηνία των εκλογών και οι περιοδείες

Επιστρέφοντας από την Γερμανία, το ημερολόγιο περιοδειών του πρωθυπουργού είναι γεμάτο. Και καθώς όπως όλα δείχνουν η ημερομηνία των εκλογών είναι η 9η Απριλίου οι περιοδείες θα ενταθούν όπως και οι προσπάθειες να μην χαθεί ούτε μια ψήφος.

Επόμενος σταθμός του μετά τη Δυτική Μακεδονία θα είναι στο τέλος της εβδομάδας η Θεσσαλία και συγκεκριμένα η Λάρισα, ενώ ακολουθούν τα Γρεβενά, όπου μετά από πολλά χρόνια αναμένεται να επαναλειτουργήσει η σχολή Αστυφυλάκων. Παράλληλα, τα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι έτοιμα κατά 95% και απομένουν μόνο οι τελευταίες πινελιές, καθώς στόχος είναι να σταλεί μήνυμα ανανέωσης, διεύρυνσης και εντονότερης γυναικείας εκπροσώπησης.

Δείτε επίσης