Πολιτική

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Αν οι πολίτες θέλουν άλλη πολιτική, να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ»

Τόνισε ακόμη πώς αυτά θα υλοποιήσουμε αν οι πολίτες δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό και παράλληλα αποτρέψουν το πρώτο κόμμα να πάει σε δεύτερες εκλογές

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Αν οι πολίτες θέλουν άλλη πολιτική, να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στα μετεκλογικά σενάρια αναφέρθηκε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κι αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.

«Αν υποθέσουμε ότι ισχύει η δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύτηκε χθες, δεν φαίνεται η Νέα Δημοκρατία να μπορεί να πάρει αυτοδυναμία. Αυτό που φαίνεται είναι ότι οι πολίτες δίνουν 32,1% στη Νέα Δημοκρατία και αναρωτιέμαι πόσες εκλογικές αναμετρήσεις θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης για να πάρει αυτοδυναμία», είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος

Υπογράμμισε για τη στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πως «λέμε στους πολίτες ότι, αν θέλουν μια διαφορετική πολιτική με δημόσια δωρεάν υγεία, κατάργηση νόμου Κατρούγκαλου, δυνατότητα για κοινωνική στέγη, προστασία της α' κατοικίας και δυνατότητα στον δανειολήπτη να αγοράσει -υπό προϋποθέσεις- το δάνειό του στην τιμή που το αγοράζει το fund, τότε πρέπει να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ».

Τόνισε ακόμη πώς αυτά θα υλοποιήσουμε αν οι πολίτες δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό και παράλληλα αποτρέψουν το πρώτο κόμμα να πάει σε δεύτερες εκλογές. «Εφόσον πάρουμε μια από τις τρεις εντολές σχηματισμού κυβέρνησης, θα μιλήσουμε και με τα δύο κόμματα και θα θέσουμε τις προϋποθέσεις μας, όπως για παράδειγμα την πρότασή μας για τους πλειστηριασμούς της α' κατοικίας και τη δυνατότητα που προαναφέρθηκε για τους ευάλωτους δανειολήπτες -κάτι που ήδη εφαρμόζεται στην Κύπρο- μια πρόταση που καταθέσαμε ως τροπολογία αλλά η κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε», είπε συγκεκριμένα Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Πρόσθεσε πώς «θα επαναφέρουμε -επικαιροποιημένο- το νόμο του ΠΑΣΟΚ για να προστατεύσουμε ξανά την α' κατοικία, όπως κάναμε το 2009 στην πιο δύσκολη φάση. Αν το θέλουν οι πολίτες αυτό, τότε τους καλούμε να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Τέλος, επισημαίνουμε ότι ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχουμε ενιαίο αφήγημα μετά από πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με κανένα στέλεχός μας».

Δείτε επίσης