Πολιτική

Προσφυγή της Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την άρση ασυλίας της

«Δεν συντρέχουν οι απαιτούμενοι λόγοι», υποστηρίζει

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγε η Εύα Καϊλή για την άρση ασυλίας της
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Εύα Καϊλή κατέθεσε, μέσω του δικηγόρου Σπύρου Παππά, προσφυγή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αίτημά της να μην γίνει δεκτό από το Ευρωκοινοβούλιο το αίτημα της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέως για άρση της ασυλίας της.

Η υπόθεση που σχετίζεται με την προσφυγή δεν αφορά το Qatargate, αλλά την έρευνα για τυχόν ανακριβείς καταγραφές σχετικά με τις παρουσίες και τα επιδόματα των βοηθών της.

Όπως μεταδίδει το Euractiv, στην προσφυγή που κατατέθηκε από τον Σπύρο Παππά, υποστηρίζεται ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι της αυτόφωρης σύλληψης και του κινδύνου παρεμπόδισης των ερευνών, διότι οι εν λόγω παρατυπίες αφορούσαν παρελθόντα έτη.

Στην προσφυγή υποστηρίζεται, επίσης, ότι στην περίπτωση που κριθεί ότι παραβιάστηκε η ασυλία της Εύας Καϊλή, σύμφωνα με το βελγικό δίκαιο δεν θα μπορεί να γίνει επίκληση των αποδεικτικών στοιχείων που συνελέγησαν κατά παραβίαση της ασυλίας, γιατί η συλλογή τους είναι παράνομη.

Η έκπτωτη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, φέρεται να μην είχε αντίρρηση για την άρση της ασυλίας της, ωστόσο εξέφρασε δυσαρέσκεια για το γεγονός πως η Γενική Εισαγγελέας υπέβαλε το αίτημα της μερικές ημέρες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του Κατάρ, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να αρθεί η ασυλία.

Δείτε επίσης