Πολιτική

«Μυρίζει» διαγραφή: Όλο το παρασκήνιο της ρήξης Πολάκη - Τσίπρα

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και το διαζύγιο

«Μυρίζει» διαγραφή: Όλο το παρασκήνιο της ρήξης Πολάκη - Τσίπρα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Προδιαγεγραμμένη φαίνεται πως είναι η τύχη... του Παύλου Πολάκη στην Κουμουννδούρου μετά τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις, που όπως όλα δείχνουν, οδηγούν στη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα και από την καθαίρεσή του από Τομεάρχη Διαφάνειας και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Tην ρήξη Πολάκη - Τσίπρα πυροδότησε ανάρτηση του πρώτου στα Social Media, η οποία έκανε λόγο για «βαθύ κράτος», στοχοποιώντας με πρωτοφανή τρόπο δικαστές, δημοσιογράφους, τραπεζικά στελέχη και επικεφαλής Ανεξάρτητων Αρχών.

Τοποθετούμενος αναφορικά με το ενδεχόμενο διακυβέρνησης για «δεύτερη φορά» από την Αριστερά, ο κ. Πολάκης ανέφερε στην ανάρτησή του πως «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ», εξαπολύοντας πρωτοφανή επίθεση εναντίον των συγκεκριμένων προσώπων.

«Μύριζε» μπαρούτι

19 Φεβρουαρίου όταν ο Παύλος Πολάκης επιχείρησε, επί της ουσίας, να εκβιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα απειλώντας πως αν δεν συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια ο Μιχάλης Χαιρετάκης τότε θα αποσύρει και ο ίδιος την υποψηφιότητα του.

Λίγες ώρες αργότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα βήμα πίσω καθώς με νέα ανάρτηση έλεγε ότι παραπέμπει στα όργανα του κόμματος.

Η Κουμουνδούρου είχε στείλει αυτή τη φορά το μήνυμα στο Σφακιανό βουλευτή ότι δεν θα ανεχθεί προσωπικές πολιτικές και εκβιασμούς.

Μετά από μερικές ημέρες ηρεμίας, ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά για άλλο ζήτημα.

Κι ύστερα... ήρθε η ρήξη

Μετά την ανάρτηση Πολάκη για βαθύ κράτος στην οποία ταυτόχρονα βάζει στο στόχαστρο δημοσιογράφους και δικαστές, η Κουμουνδούρου έστειλε σαφέστατο μήνυμα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο Παύλος Πολάκης, στην ανάρτησή του, μιλά για «βαθύ κράτος», συμπληρώνοντας ότι «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!».

Μάλιστα θέτει και παραμέτρους:

«-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππά που κατάργησε η ΝΔ.Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ,τα λεφτά πίσω!!
-Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ,δεύτερη σχολή δικαστων με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια ,ενοποίηση προανάκρισης με κυρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος ,όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.
-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή, ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικών και στις εφορείες.
-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τράπεζες ,με κατάργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικών.

Το «άδειασμα»

Οι προσωπικές πολιτικές Πολάκη οι οποίες μάλιστα βρίσκονται εκτός γραμμής του κόμματος, οι εκβιασμοί με την υποψηφιότητα Χαιρετάκη και εσχάτως η ανάρτηση για δημοσιογράφους και δικαστές, οδήγησαν στην οριστική- εκτός απροόπτου- ρήξη Τσίπρα με Πολάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του προχώρησε σε νέο άδειασμα του Παύλου Πολάκη μετά την ανάρτησή του, απειλώντας να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας» αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, απαντώντας στην εκτός γραμμής ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα σημειώνουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του».

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Χανίων απομακρύνθηκε από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας, με τον Γιάννη Ραγκούση να παίρνει τη θέση του.

Τρίτη... τα νεότερα

Οι αποφάσεις για το μέλλον του Παύλου Πολάκη στην Κουμουνδούρου θα ληφθούν την ερχόμενη Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, όταν και θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση.

Εκεί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Εισαγγελική παρέμβαση

Η ανάρτηση Πολάκη εκτός από τις αναταράξεις που προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε και στην αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης με στόχο τη διερεύνηση σοβαρών αδικημάτων όπως διέγερση πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και βία κατά δικαστικών λειτουργών.

Η εισαγγελική έρευνα αφορά επίσης και τα γραφόμενα στις αναρτήσεις για δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημόσιου βίου.

Την εντολή για την έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αντώνης Ελευθεριάνος ο οποίος ανέθεσε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης στην προϊσταμένη της ποινικής διωξης, εισαγγελέα πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Δείτε επίσης