Πολιτική

Πολιτικό μπινγκ μπανγκ για την υπόθεση Πολάκη

«Καθρέφτης του κ. Τσίπρα ο πολακισμός», δηλώνει ο Οικονόμου - «Πάει πολύ να μιλάτε για σεβασμό στους θεσμούς» απαντά η Τσαπανίδου

Πολιτικό μπινγκ μπανγκ για την υπόθεση Πολάκη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Άρχισαν τα... όργανα ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις επιφανών στελεχών για την υπόθεση του Παύλου Πολάκη.

Λίγη ώρα μετά τη νέα ανάρτηση του Παύλου Πολάκη -στην οποία δεν αναφέρθηκε στην επίμαχη ανάρτησή του ούτε και στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας σε δήλωση του Γιάννη Οικονόμου, στην οποία τον εγκαλεί για υποκρισία.

Νωρίτερα, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «πολακισμό», ο οποίος είναι ο «καθρέφτης του κ. Τσίπρα», ενώ έστρεψε τα πυρά του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσάπτοντάς του πως δεν είπε «ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας για τις φασιστικές θέσεις του Παύλου Πολάκη».

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι «η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στον ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει τον κ. Τσίπρα αντιμέτωπο με τον καθρέφτη του, που δεν είναι άλλος από τον πολακισμό. Ο πολακισμός είναι το ανώτατο στάδιο ενός είδους πολιτικής, του συριζαϊσμού, που εμπνεύστηκε, εξέθρεψε και γιγάντωσε ο κ. Τσίπρας, καλύπτοντας συστηματικά τον κ. Πολάκη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνεται ότι «παρότι ο κ. Πολάκης -σε ένα κρεσέντο φασισμού και τρομοκρατίας- απειλεί συμπολίτες μας, ο κ. Τσίπρας το μόνο που τολμά να του καταλογίσει είναι “προσωπική σταυροφορία” κατά του “καθεστώτος”, χωρίς ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας για τις φασιστικές του θέσεις, μέσω των οποίων στοχοποιούνται και προγράφονται άνθρωποι».

Οικονόμου: «Επιβάλλεται η άμεση διαγραφή Παππά»

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Οικονόμου υπογραμμίζει ότι «ο κ. Τσίπρας φαίνεται, για πολλοστή φορά, ελάχιστος στη διαχείριση μεγάλων ζητημάτων. Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να έχει εκδιωχθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χθες. Για να αντιμετωπίσει ο κ. Τσίπρας την πολιτική παθογένεια που δημιούργησε οφείλει όχι μόνο να κάνει το αυτονόητο, αλλά και να αποδοκιμάσει, λόγω και έργω, το μεδούλι του πολακισμού: την αμφισβήτηση των θεσμών, τις επιθέσεις στην Δικαιοσύνη, τη στοχοποίηση δημοσιογράφων, τη συκοφάντηση και στοχοποίηση ανθρώπων. Για να είναι πειστική η αποδοκιμασία της παθογένειας εντός του ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλεται επίσης η άμεση διαγραφή από το κόμμα και η απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα και αμετάκλητα καταδικασμένου για παράβαση καθήκοντος κ. Παππά. Εκτός κι αν ο παλαιότερος και στενότερος συνεργάτης του τον "κρατά" τόσο γερά, που μόνο όταν μάθουμε με τι θα καταλάβουμε πως είναι δυνατόν να συνεχίζουν, μετά από μια ομόφωνη, καταδίκη να συμπορεύονται. Θα το μάθουμε, γιατί αργά ή γρήγορα όλα έρχονται στο φως» σημειώνει καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Τσαπανίδου σε Οικονόμου: «Πάει πολύ να μιλάτε για σεβασμό στους Θεσμούς»

Για υποκρισία κατηγορεί με τη σειρά της τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

Στην απάντησή της αναφέρει: «Πάει πολύ να μιλάτε για σεβασμό στους Θεσμούς, ενώ παρακολουθούσατε το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατεύματος. Πάει πολύ να μιλάτε για στοχοποίηση δικαστών όταν κορυφαία στελέχη της παράταξης σας απειλούσαν με φυλακή και ότι “θα γδάρουν” δικαστικούς λειτουργούς. Πάει πολύ να μιλάτε για στοχοποίηση δημοσιογράφων, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποκάλεσε από το βήμα της Βουλής “συμμορία” και “υπόκοσμο” δημοσιογράφους».

Αναφέρεται όμως, και στην εισαγγελία σημειώνοντας ότι «για όλα τα παραπάνω η εισαγγελία ουδέποτε έδειξε την παραμικρή ευαισθησία, ανοίγοντας σήμερα έναν επικίνδυνο δρόμο ποινικοποίησης της πολιτικής». Κλείνοντας η κ. Τσαπανίδου σημειώνει: «Τέλος, εμείς έχουμε στο κόμμα μας στελέχη που έφεραν 250 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο ενώ εσείς επιμένετε να κρατάτε όσους το ζημίωσαν με απευθείας αναθέσεις. Θα μας κρίνουν οι πολίτες στην κάλπη».

ΝΔ: Επί της ουσίας η κ. Τσαπανίδου και ο κ. Πολάκης λένε ακριβώς τα ίδια

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με δική της ανακοίνωση στα όσα δήλωσε η κα Τσαπανίδου, στην οποία σημειώνει:

«Διαβάζοντας την ανακοίνωση της κ. Τσαπανίδου δυσκολευόμαστε να βρούμε τις διαφορές με αυτά που λέει ο κ. Πολάκης. Επί της ουσίας λένε ακριβώς τα ίδια. Το μόνο που λείπει είναι τα ονόματα και οι φωτογραφίες», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία σε απάντηση στη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπης Τσαπανίδου.

Η νέα ανάρτηση Πολάκη που ξεκίνησε τον «πόλεμο» ανακοινώσεων

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη αναφέρει:

Σε συνέχεια της ανάρτησης που έκανα την Παρασκευή (φωτό 1) και επειδή ό,τι λέω, το πραγματοποιώ… Επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και "ξεπλένεται" (φωτό 2), κάτι που δεν πρόκειται να επιτρέψω καθώς το σκάνδαλο της ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ Νικολάου ήταν η πρώτη μεγάλη υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρηματος που αποκάλυψε ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ υπό την καθοδήγησή μου (φωτό 3): Παρουσιάζω σήμερα ως ΠΡΩΗΝ Τομεάρχης Διαφάνειας (για να μην κατηγορηθώ ΚΑΙ για αντιποίηση αρχής…) το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου από τη Σοφία Νικολάου στο πιο ακριβό σημείο (οδός Καμελίων) της πιο ακριβής περιοχής της Αθήνας (Π. Ψυχικό). Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2021, δηλαδή λίγους μήνες μετά τις απευθείας αναθέσεις που έκανε η συγκεκριμένη κυρία ως Γ.Γ.Α.Π από 30-3-2020 έως 30-3-2021, οι οποίες ΖΗΜΙΩΣΑΝ το Δημόσιο κατά 2.000.000 ευρώ, η ίδια ΑΓΟΡΑΣΕ οικόπεδο 551τ.μ με ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 355,15 τ.μ (!!!) στο Παλαιό Ψυχικό, με αναγραφόμενο τίμημα συμβολαίου 850.000€ (φωτό 4, 5, 6, 7, 8, 9). Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς και τις εκτιμήσεις μεσιτών, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξία του συγκεκριμένου ακινήτου φθάνει το ποσό των 1.500.000 ευρώ!! Μετά την αγορά του ακινήτου, η Νικολάου προέβη σε ριζική, ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗ, ανακαίνιση, που ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο ML (φωτό 10) και η οποία διήρκεσε περίπου 8 μήνες και κόστισε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 350.000 ευρώ (1.000€/τ.μ), όπως επιβεβαιώνουν και οι περίοικοι (ακόμα και το Π. Ψυχικό μας βοηθούσε για να απαλλαγούμε από τη συμμορία της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ…)!!! Το μόνο σίγουρο είναι πως από το μισθό της γενικής γραμματεως αυτή η αγορά και ανακαίνιση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!Καλή Σαρακοστή σε όλους! Καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα φίλε και σύντροφε Γιάννη Ραγκούση. (…Για τα άλλα στις συνεδριάσεις των οργάνων ).

Ραγκούσης μετά την νέα ανάρτηση Πολάκη: «Επιβεβλημένη η άμεση παρέμβαση εισαγγελέα για την κα Νικολάου»

Την «άμεση» παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος για την πρώην Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και υποψήφια με τη ΝΔ, Σοφία Νικολάου, ζητεί από πλευράς του με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή την τελευταία ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

«Μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την κ. Σοφία Νικολάου, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με νέα ανάρτηση του κ. Πολάκη.

Ακολούθως, απευθύνεται προς την ηγεσία της ΝΔ λέγοντας: «Η ΝΔ και ο πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια». Ο κ. Ραγκούσης δεν αναφέρει κάτι για την υπόθεση Πολάκη στη νέα ανάρτησή του.

Δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» Πολάκη απαντούν

Από χθες, έξι δημοσιογράφοι από τους συνολικά 15 που έβαλε στο στόχαστρό του ο Παύλος Πολάκης, απάντησαν με αναρτήσεις στα social media.

Αναφερόμενος στο νέο επεισόδιο που προκάλεσε ο Χανιώτης βουλευτής -τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος- δρομολογώντας τη διαγραφή του, ο Δημήτρης Καμπουράκης στον τηλεοπτικό αέρα του Open σημείωσε πως ο Πολάκης ήξερε ποιες θα ήταν οι συνέπειες της ανάρτησής του και πως ουσιαστικά «έκανε ηρωική έξοδο».

«Έφυγε μόνος του γιατί, προσωπικά πιστεύω, ότι μετά τη ρήξη της περασμένης εβδομάδας, ο κομματικός μηχανισμός στα Χανιά θα ήταν υπέρ του Σταθάκη, ο οποίος ήταν πολύ χαλαρός και τώρα ξύπνησε και τον έφαγε λάχανο ο Πολάκης την προηγούμενη φορά και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει έναν βουλευτή στα Χανιά, θα έβγαινε ο Σταθάκης και ο Πολάκης θα έμενε απ’ έξω», ανέφερε αρχικά στην τοποθέτησή του ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Σχετικά με το αν πρόκειται για ένα λάθος του Παύλου Πολάκη, ο Δημήτρης Καμπουράκης εκτίμησε πως: «Δεν κάνει τίποτα θυμικό ο Πολάκης. Μην ακούς ότι είναι ο αψύς. Δεν κάνει τίποτα θυμικό, όλα είναι υπολογισμένα. Η γνώμη μου είναι ότι θα φτιάξει κόμμα. Δεν πρόκειται να πάει κάτω από άλλον. Τώρα θα τα κάνει μπάχαλο στην Επιτροπή. Θα πει εγώ είμαι εκλεγμένος, στο Συνέδριο βγήκα ψηλά, θα κατεβάσει μανιφέστο».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημήτρη Καμπουράκη:

Ο Νίκος Χατζηνικολάου έγραψε ότι «η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Πολάκη είναι στη γραμμή της… δημιουργικής ασάφειας. Αναμένουμε επίσημη και συγκεκριμένη τοποθέτηση».

Από την πλευρά του ο Άρης Πορτοσάλτε τόνισε: «Ήταν που, κατά κάποιους ο σοβαρός Τσίπρας θα απομάκρυνε τον Πολάκη, με αφορμή τον Χαιρετάκη! Πόσο αθώες σκέψεις όταν πρόκειται για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο το πρόσωπο Τσίπρα-Πολάκη εκφράζει;..».

Ο Δημήτρης Οικονόμου έγραψε ότι... ένας άλλος Παύλος Πολάκης «στο παρελθόν ανάρτησε την ίδια φώτο καταδικάστηκε και πληρώνει ακόμα. Πολιτικά είναι ο ορισμός του φασισμού. Να τον χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Θανάσης Μαυρίδης σημείωσε μέσω Facebook: «Σε ευχαριστώ Παύλο Πολάκη. Είχα αρχίσει να ξεχνάω τι σημαίνει η Αριστερά του Εμφυλίου και της ΟΠΛΑ».

Ο Κώστας Παπαχλιμίντζος επισήμανε ότι «ο βουλευτής Πολάκης δημοσιεύει λίστες με ονόματα & φωτογραφίες δημοσιογράφων και δικαστών. Πούρος, πλέριος φασισμός. Για την ιστορία, το κολάζ με τις φωτό δημοσιογράφων δεν είναι δικό του, δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην "εφημερίδα" Μακελειό. Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Μάλιστα, πρόσθεσε με νέα ανάρτησή του ότι «τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή, ώρα να τελειώνουμε και με τον χρυσαυγιτισμό».

Δείτε επίσης