Πολιτική

Σφοδρά «γαλάζια πυρά» κατά ΣΥΡΙΖΑ

Οι προκλήσεις Πολάκη «ανάβουν φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό – Τι διαμηνύει η κυβέρνηση στην αξιωματική αντιπολίτευση

Σφοδρά «γαλάζια πυρά» κατά ΣΥΡΙΖΑ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό έχουν προκαλέσει οι «βόμβες» του Παύλου Πολάκη κατά δημοσιογράφων, δικαστικών αλλά και την πρώην γενικής γραμματέως αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφίας Νικολάου. Από σήμερα ξεκινά ένα δεκαήμερο πολιτικών εξελίξεων με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την προκήρυξη των εκλογών από τον πρωθυπουργό και την κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να μαίνεται στη σκιά των προκλήσεων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Είναι σαφές ότι μέσα σε λίγα 24ωρα ο πιο πιστός φίλος και συνοδοιπόρος του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος Πολάκης κατάφερε να γκρεμίσει το όποιο κεντρώο προφίλ επιχειρούσε να χτίσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις κάλπες. Αυτό σχολίαζαν ανώτατα κομματικά στελέχη της ΝΔ εν αναμονή των κομματικών διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σήμερα το απόγευμα (17.00) συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία του κόμματος, όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει την εισήγησή του για τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Για δυο πράγματα είναι βέβαιοι στο κυβερνών κόμμα. Το ένα είναι ότι ο κ. Πολάκης πλέον μετά τις εξελίξεις είναι σαν μια χειροβομβίδα που απασφάλισε και πλέον δεν σταματά πουθενά. Ακόμα και αργά το βράδυ της Κυριακής έκανε νέα ανάρτηση με την οποία απειλούσε και πάλι την πρώην γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου διαμηνύοντάς της ότι «δεν θα γλιτώσει».

Το δεύτερο, είναι ότι δεν είναι τόσο σίγουροι πως τα κομματικά όργανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προχωρήσουν στην διαγραφή του Κρητικού.

Άλλωστε, αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ναι μεν εξέφραζαν την διαφωνία τους με τα όσα λέει ο κ. Πολάκης αλλά θεωρούν ακραία κίνηση την διαγραφή του. Επίσης, εκτιμούν ότι δεν μπορεί ξαφνικά ο κ. Τσίπρας να αποτάσσεται τον «πολακισμό» που τόσο «αγκάλιασε» καλύπτοντας οποιαδήποτε παραφωνία του συντρόφου του.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι ο «πολακισμός» είναι το ανώτατο στάδιο ενός είδους πολιτικής, του συριζαϊσμού, που εμπνεύστηκε, εξέθρεψε και γιγάντωσε ο κ. Τσίπρας, καλύπτοντας συστηματικά τον κ. Πολάκη. Ακόμα και τώρα, σημείωναν οι ίδιες πηγές, με τον Παύλο Πολάκη να στοχοποιεί και να απειλεί πολίτες ο κ. Τσίπρας επί της ουσίας δεν διαχώρισε την θέση του αλλά «βάφτισε» τα όσα λέει και πράττει «προσωπική σταυροφορία» κατά του «καθεστώτος».

Πιστεύουν επίσης ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο παραπέμποντας την «υπόθεση Πολάκη» στα όργανα του κόμματος, ενώ θα μπορούσε από την πρώτη στιγμή να τον έχει διαγράψει. Το ίδιο άλλωστε έχει πράξει και με τον αμετάκλητα καταδικασθέντα από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά. Επιμένουν ειδικά για την περίπτωση Παππά ότι ο παλαιότερος και στενότερος συνεργάτης του κ. Τσίπρα τον «κρατά» από κάτι.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να γυρίσει πίσω της χώρα σε εποχές της «πάνω και της κάτω πλατείας». Σε εποχές από τις οποίες «τράφηκε» και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν αμφισβητούνταν ανοιχτά οι θεσμοί με τους λεγόμενους «αγανακτισμένους» να ζητούν μέχρι και να καεί η Βουλή.

Βλέποντας μάλιστα τις αντιδράσεις από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στα social media όπου είναι εμφανώς μοιρασμένοι υπέρ και κατά του Παύλου Πολάκη και με στελέχη και μη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην διστάζουν να σταθούν στο πλευρό του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας, ότι μπορεί ο χρόνος να είναι λίγος έως τις κάλπες αλλά για όποια ακραία αντίδραση μπορεί να εκδηλωθεί κατά όσων στοχοποίησε ο κ. Πολάκης αποκλειστικά υπεύθυνος θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε επίσης