Πολιτική

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα στους σιδηρόδρομους και για...κάλπες

Ποιά είναι τα πιθανά σενάρια μετάθεσης των εκλογών μετά την τραγωδία στα Τέμπη και πως θα επηρεάσουν οι εξελίξεις των επόμενων ημερών τις τελικές αποφάσεις

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα στους σιδηρόδρομους και για...κάλπες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η τραγωδία των Τεμπών έχει επισκιάσει τα πάντα και στην κυβέρνηση γνωρίζουν καλά ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό και να διορθωθούν τα κακώς κείμενα τα οποία οδήγησαν σε όλο αυτό το δράμα το οποίο βύθισε στο πένθος τη χώρα.

Ο νέος υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιώργος Γεραπετρίτης έχει ήδη σχέδιο προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός. Και πέραν του σχεδίου θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, ενώ ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις διαδικασίες για να κλείσει το κεφάλαιο με την ταυτοποίηση των σορών των ανθρώπων που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Επιτροπή Διερεύνησης

Η κυβέρνηση δηλώνει κατηγορηματικά ότι με τις κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα θα διασφαλιστεί ότι και ο σιδηρόδρομος θα εκσυγχρονιστεί και δεν θα ζήσουμε ξανά παρόμοια τραγωδία. Όλα θα «τρέξουν» πολύ γρήγορα και σύμφωνα με πληροφορίες η ανεξάρτητη υπερκομματική επιτροπή είναι ήδη έτοιμη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η επιτροπή αυτή θα έχει τριπλή αποστολή. Εκτός από το ότι θα κληθεί να ρίξει άπλετο φως στα αίτια της τραγωδίας αλλά και να εντοπίσει τους υπεύθυνους για τον θάνατο τόσων ανθρώπων, θα πρέπει και να δώσει τις κατευθύνσεις έτσι ώστε να εκσυγχρονιστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και να φροντίσει να εγκατασταθεί και να λειτουργεί η τηλεδιοίκηση.

Ο σχεδιασμός

Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα συγκροτηθεί ένα Κέντρο Συντονισμού στο επίμαχο κομμάτι, δηλαδή από την Λάρισα έως και την Θεσσαλονίκη το οποίο θα επιτηρεί όλη αυτή τη διαδρομή μέχρι να εγκατασταθεί το σύστημα τηλεειδοποίησης.

Αυτά είναι τα βασικά και μάλιστα θα αναζητηθεί τρόπος σε ανώτατο επίπεδο έτσι ώστε να μην συνεχίσει από τις ανάδοχες εταιρείες το «γαϊτανάκι» των ενστάσεων που μπλοκάρουν πολλές φορές και για χρόνια ολόκληρα τις διαδικασίες. Όπως επίσης να μην ξαναζήσουμε και αυτή την διάχυση ευθυνών μετά από ένα τέτοιο πολύνεκρο περιστατικό. Ο χρόνος είναι ιδιαίτερα πιεστικός και για τον λόγο αυτό αρχές της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν οι επίσημες και οριστικές ανακοινώσεις.

Την ίδια ώρα ο πολιτικός χρόνος δείχνει να έχει παγώσει. Στην κυβέρνηση δεν θέλουν να μιλούν για εκλογές την παρούσα στιγμή αλλά συν τω χρόνω και αυτό θα πρέπει να συμβεί με την 9η Απριλίου να φεύγει σιγά – σιγά από το τραπέζι.

Η επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία είναι η 23η Απριλίου με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει τις αποφάσεις του μετά τις 10 Μαρτίου.

Και το τέλος Μαΐου έχει συζητηθεί αλλά όλα αυτά είναι σενάρια και εικασίες και ο μόνος που θα μας λύσει την απορία είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Δείτε επίσης