Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στην κρίση της κοινωνίας η κατά πλειοψηφία απόφαση για τον κ. Παπαγγελόπουλο

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως επί των ημερών του κ. Παπαγγελόπουλου άνοιξε η έρευνα για το σκάνδαλο Novartis

ΣΥΡΙΖΑ: Στην κρίση της κοινωνίας η κατά πλειοψηφία απόφαση για τον κ. Παπαγγελόπουλο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του σχολίασε την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη.

«Η αθώωση της κ. Τουλουπάκη τελειώνει οριστικά το μύθευμα περί σκευωρίας Novartis και οποιασδήποτε άλλης μομφής στο πρόσωπό της, σε σχέση με τον τρόπο που εκτέλεσε τα καθήκοντά της ως Εισαγγελέας Διαφθοράς», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Και επισημαίνει πως «αυτό που μένει είναι το σκάνδαλο, και δυστυχώς χωρίς καμία απόδοση ευθυνών».

Σε ό,τι αφορά την κατά πλειοψηφία απόφαση της δικαιοσύνης για τον κ. Παπαγγελόπουλο, «επί των ημερών του οποίου άνοιξε η έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, την αφήνουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τουλουπάκη: «Όρθια Δικαιοσύνη σημαίνει όρθια Ελλάδα»

Τις πρώτες δηλώσεις μετά την αθώωσή της από το Ειδικό Δικαστήριο έκανε η Ελένη Τουλουπάκη.

«Σήμερα είναι μια μέρα δικαίωσης. Το Ειδικό Δικαστήριο με την απόφασή του αποκατέστησε την αλήθεια», δήλωσε η Ελένη Τουλουπάκη.

Αναφερόμενη, μάλιστα, στην εθνική τραγωδία των Τεμπών, η κυρία Τουλουπάκη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «υπό τις παρούσες τραγικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, γίνεται άλλη μια φορά φανερό ποσό σημαντική είναι η ανεξαρτησία των λειτουργών της Δικαιοσύνης για την δικαίωση εκείνων που την αναζητούν».

Και προσέθεσε πως «εκείνοι που προσπάθησαν να κάμψουν το ελεύθερο φρόνημα των λειτουργών της Δικαιοσύνης, δεν επεδίωξαν τίποτα λιγότερο από το να αυθαιρετούν χωρίς περιορισμούς».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για πρώτη φορά από την έναρξη της διαδικασίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν ήταν παρών στο Ειδικό Δικαστήριο καθώς, όπως ανακοινώθηκε, πριν λίγες ώρες ανέβασε πυρετό.

Δείτε επίσης