Πολιτική

Ο αντίκτυπος του δυστυχήματος των Τεμπών σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση χάνει ποσοστά στην πρόθεση ψήφου αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει την κυβερνητική φθορά

Ο αντίκτυπος του δυστυχήματος των Τεμπών σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πρώτες δημοσκοπήσεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Φτάνουν σταδιακά τα πρώτα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που έχει παραγγείλει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να έχει μία πρώτη εικόνα για το πολιτικό αντίκτυπο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Χωρίς ακόμα να υπάρχει διαμορφωμένη άποψη για το σύνολο των ερευνών, κυρίως ως προς τα ποσοτικά στοιχεία, έχει αρχίσει η αξιολόγηση.

Πληροφορίες θέλουν στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ να υποχωρεί περίπου τρεις μονάδες, όπως συμβαίνει συνήθως σε εξαιρετικά άσχημα γεγονότα. Το νούμερο αυτό προφανώς και δε χαροποιεί το Μέγαρο Μαξίμου που περιμένει τις προσεχείς μέρες νέες δημοσκοπήσεις ώστε να γίνει αντιληπτό εάν η επίδραση του τραγικού γεγονότος «κλείσει» σε αυτό τον αριθμό ή μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Στην περίπτωση που σταθεροποιηθούν οι απώλειες γύρω από το 3% τότε θα καταβληθούν προσπάθειες μέχρι να στηθούν οι κάλπες να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Από τα πρώτα ευρήματα φαίνεται ότι δεν εισπράττει την κυβερνητική φθορά παραμένοντας σταθερός στα ποσοστά που γνωρίζαμε. Παράλληλα άνοδο καταγράφει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και η λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφος.

Το μεγάλο πλέον ερωτηματικό και ταυτόχρονα πρόκληση για το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι να καταφέρει τις ψήφους αυτές να επιστρέψουν στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αρχίσει να ξαναμπαίνει στην λογική της αναζήτησης της ημερομηνίας που θα στήσει τις κάλπες. Παρότι μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει χαρτιά του όλοι αναγνωρίζουν ότι δύσκολα η 9η Απριλίου θα είναι η ημέρα των εκλογών.

Αβέβαιη παραμένει όμως η ακριβής ημερομηνία, με την 21η Μαίου να κερδίζει συνεχώς έδαφος. Συνομιλητής του πρωθυπουργός σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι δε θα πρέπει να αποκλείουμε ούτε την 30η Απριλίου, ούτε και την 14η Μαίου μιας και πιθανόν ο κ.Μητσοτάκης να θελήσει να μην τραβήξει σε μάκρος την προεκλογική περίοδο.

Όλα αυτά θα αποσαφηνιστούν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας...

Δείτε επίσης