Πολιτική

Πρώτο γκάλοπ μετά τα Τέμπη: Χάνει 2,9 μονάδες η ΝΔ, δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι απώλειες πηγαίνουν στα άλλα κόμματα και στους αναποφάσιστους - Στις 4,6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Marc

Πρώτο γκάλοπ μετά τα Τέμπη: Χάνει 2,9 μονάδες η ΝΔ, δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Απώλειες καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την τραγωδία στα Τέμπη, με την κυβερνώσα παράταξη να διατηρεί προβάδισμα 4,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ είναι πρώτη με 29,6%, από 32,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 25% από 25,1%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,7%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 3,9% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%. Στο όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή βρίσκεται το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη.

To δυστύχημα στα Τέμπη βρίσκεται στην πρώτη θέση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες και ακολουθεί η ακρίβεια.

Σημαντικές διαφοροποιήσεις έχει τι κυβέρνηση επιθυμούν οι ψηφοφόροι με 28,1% να θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και το 23,2% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί σαφές προβάδισμα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός καθώς το 38,9% έχει θετική γνώμη γι΄αυτόν έναντι 28,5% που εξασφαλίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Στις αρνητικές γνώμες ο πρωθυπουργός είναι στο 60,3% έναντι 70,9% που έχει ο Αλέξης Τσίπρας. Απώλειες καταγραφουν και τα θετικά ποσοστά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 12,4 μονάδες έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 34,5%, ο Αλέξης Τσίπρας 22,1% και στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,6%.

Δείτε επίσης