Πολιτική

ΝΔ: Εκτός ψηφοδελτίων η Σοφία Νικολάου - «Της είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο»

«Αποσύρεται οικειοθελώς», τονίζει το περιβάλλον της

ΝΔ: Εκτός ψηφοδελτίων η Σοφία Νικολάου - «Της είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια η Σοφία Νικολάου, με τις τελευταίες πληροφορίες από το περιβάλλον της να αναφέρουν ότι η ίδια αποσύρθηκε οικειοθελώς, εκτιμώντας πως δεν είχε τη στήριξη του κόμματος.

Από την πλευρά τους, πάντως, πηγές της Πειραιώς αντικρούουν όσα επισημαίνει το περιβάλλον της κυρίας Νικολάου τονίζοντας πως «επειδή όσα λέει, προκαλούν διάφορα ερωτήματα, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής: Στην κυρία Νικολάου είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές».

Και τονίζουν πως αυτό είχε διαμηνυθεί στην κυρία Νικολάου εδώ και δύο εβδομάδες, πριν από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας για τις αναθέσεις συμβάσεων

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές έρευνα για την υπόθεση των αναθέσεων της κυρίας Σοφίας Νικολάου ενόσω τελούσε επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι σε εξέλιξη στην Οικονομική Εισαγγελία με την συνδρομή του ΣΔΟΕ.

Η οικονομική εισαγγελία διερευνά την υπόθεση των αναθέσεων συμβάσεων που κατήρτισε η πρώην Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής πολιτικής για τις οποίες το προκαταρκτικό πόρισμα ελεγκτών του ΣΔΟΕ έχει ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

Την υπόθεση έχει αναλάβει να διερευνήσει σε βάθος, η επίκουρος οικονομική εισαγγελέας Παναγιώτα Ιωαννίδου κατόπιν εντολής του επικεφαλής της Οικονομικής εισαγγελίας Χρήστου Μπαρδάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες εισαγγελικές πηγές το θέμα που τέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας σχετικά με αγορά ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό από την κυρία Νικολάου, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των οικονομικών εισαγγελέων, καθώς αφορά ζητήματα περιουσιακής κατάστασης και δηλώσεων πόθεν έσχες.

Δείτε επίσης