Πολιτική

Τ. Θεοδωρικάκος: «Ταυτοποιήθηκαν οι αναρχικοί που χτύπησαν τον Βαρουφάκη»

Ομάδα αναρχικών οι δράστες της επίθεσης. «Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους», τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τ. Θεοδωρικάκος: «Ταυτοποιήθηκαν οι αναρχικοί που χτύπησαν τον Βαρουφάκη»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στο Τwitter αναφέρει ότι τα μέλη της ομάδας των αναρχικών που χτύπησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία.

Ο Υπουργός έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες της επίθεσης στον Προεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους…»

Πώς έγινε η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δειπνούσε στο εστιατόριο «Γιάντες» στα Εξάρχεια χωρίς αστυνομική συνοδεία, με στελέχη του DiEM25.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μια ομάδα 10 ατόμων αντιλήφθηκε την παρουσία του επικεφαλής του Μέρα 25 και έσπευσαν στο σημείο. Κάποιοι εξ αυτών μπήκαν στο μαγαζί και τον προκάλεσαν να βγει έξω. Εκείνος βγήκε και στην προσπάθεια του να μιλήσει μαζί τους, κάποιος από αυτούς τον χτύπησε. Ο Γιάνης ΒΑρουφάκης έπεσε στο έδαφος και οι υπόλοιποι τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ κάποιοι τον κατέγραφαν με την κάμερα.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης αποχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του συνέστησαν να παραμείνει προληπτικά

Νωρίς το πρωί, ο πρόεδρος του Μέρα 25 ευχαρίστησε το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως τα άτομα που του επιτέθηκαν δεν ήταν αναρχικοί ή κομματικοποιημένοι.

«Μπράβοι της νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν), οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει», ανέφερε ο Βαρουφάκης.

Αναλυτικά οι αναρτήσεις του Γ. Βαρουφάκη

Δείτε επίσης