Πολιτική

Βουλή: Τετάρτη η ενημέρωση Γεραπετρίτη-Κλήση όλων των υπ. Μεταφορών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Υπό αξιολόγηση τα πρωτόκολλα και το καθεστώτος εκπαίδευσης σταθμαρχών», διεμήνυσε ο Γιάννης Οικονόμου

Βουλή: Τετάρτη η ενημέρωση Γεραπετρίτη-Κλήση όλων των υπ. Μεταφορών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη στις 13:00, προκειμένου ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, να ενημερώσει τους βουλευτές για την τραγωδία των Τεμπών και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων συμφώνησαν να μην υπάρξουν κλήσεις προς άλλα πρόσωπα, όπως προς τους πρώην υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την πλευρά της ΝΔ αναφέρθηκε πως εάν επιθυμεί ο κ. Σπίρτζης να παραστεί κανείς δεν θα του απαγορεύσει την συμμετοχή στην συζήτηση. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προτάθηκε να κληθούν όλοι οι υπουργοί Μεταφορών από την περίοδο του κ. Δημήτρη Ρέππα.

Από το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίστηκε ότι συμφωνεί να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι προκειμένου να δοθούν πλήρεις απαντήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος πως δεν λήφθηκε συγκεκριμένη απόφαση, από τα μέλη της Διάσκεψης, για την παραπομπή της υπόθεσης και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Υπό αξιολόγηση τα πρωτόκολλα και το καθεστώτος εκπαίδευσης σταθμαρχών»

«Δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτε κάτω από το χαλί, ούτε τις νοσηρές νοοτροπίες και τις παθογένειες. Η κυβέρνηση μας συγκρούστηκε με αυτές τις νοοτροπίες και θα εξακολουθεί να συγκρούεται με ανάλογες συμπεριφορές, θέλουμε να εμπεδώσουμε παντού την αξιοκρατία παντού. Χωρίς χρονοτριβή θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να εκλείψουν τέτοιες συμπεριφορές» διεμήνυσε στο μεταξύ ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Γνωστοποίησε επίσης ότι το σύνολο των πρωτοκόλλων και του καθεστώτος εκπαίδευσης σταθμαρχών και λοιπών θα επαναξιολογηθεί σημειώνοντας, πάντως, πως απ ό,τι φαίνεται ο 59χρονος κρατούμενος δεν θα έπρεπε να είναι στη συγκεκριμένη βάρδια. Ερωτηθείς σχετικώς προανήγγειλε ότι στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου θα γίνει εκτεταμένη συζήτηση και πως εκεί θα τοποθετηθεί και ο παραιτηθείς υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, για τον οποίο υπενθύμισε πως έχει ήδη αναλάβει την πολιτική ευθύνη διά της παραιτήσεως του.

Σε ερώτηση για τα κρούσματα επιθέσεων κατά πολιτικών τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «τα καταδικάζουμε χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους», ενώ σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσον η κυβέρνηση επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση του νερού, η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν αρνητική. Τέλος, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε πως εντός της εβδομάδος θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και πως αυτή θα ισχύσει βάσει του αρχικού προγραμματισμού από 1ης Απριλίου.

Δείτε επίσης