Πολιτική

Το νέο δίλημμα των εκλογών και οι νέες περιοδείες από τον Μητσοτάκη

Μέσα σε αυτό το δύσκολο σκηνικό το Μέγαρο Μαξίμου καλείται θα ξεκινήσει τη νέα προσπάθεια ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών

Το νέο δίλημμα των εκλογών και οι νέες περιοδείες από τον Μητσοτάκη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με νέα δεδομένα αναμένεται να αρχίσει η προεκλογική περίοδος για τις επερχόμενες εκλογές που όπως όλα δείχνουν θα γίνουν στα τέλος Μαΐου. Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έριξε βαριά την σκιά του πάνω από το πολιτικό σκηνικό της χώρας, κάτι που αναπόφευκτα θα επηρεάσει και τα κόμματα.

Η εικόνα ενός σημαντικού προβαδίσματος της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει τουλάχιστον ως προς το εύρος της διαφοράς ενώ και η πιθανότητα κατάκτησης της αυτοδυναμίας από το κυβερνών κόμμα μετά από τις δεύτερες εκλογές, αυτή την στιγμή, μοιάζει μικρότερη αλλά όχι ανύπαρκτη.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο σκηνικό το Μέγαρο Μαξίμου είναι έτοιμο να θέσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκκινήσει εκ νέου την προσπάθεια ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών. Βασικό πρόσωπο σε αυτό θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το οποίο ακόμα και μετά το δυστύχημα στα Τέμπη εξακολουθεί να αποτελεί το «ισχυρό χαρτί» της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσει ξανά τις στοχευμένες περιοδείες στη χώρα, θέτοντας μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο τις κομματικές μηχανές του κυβερνώντος κόμματος σε λειτουργία.

Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν ότι στις 7 Απριλίου η βουλή θα κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα και θα ανοίξει ξανά , απλώς για να κλείσει προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές. Με άλλα λόγια το Μέγαρο Μαξίμου έχει ακόμα τέσσερις εβδομάδες στη διάθεση του για να ολοκληρώσει το σύνολο του κοινοβουλευτικό του έργο.

Παράλληλα το πρωθυπουργικό γραφείο αρχίζει να «χτίζει» το νέο αφήγημα της κυβέρνησης, μετά τα τα όσα τραγικά έγιναν με τα τρένα έξω από την Λάρισα. Πρόκειται ουσιαστικά για μία παραλλαγή του γνωστού διλήμματος «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» και έχει να κάνει με το ποιός από τους δύο μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα την ανασύσταση του κρατικού μηχανισμού, κίνηση που κρίνεται ως απολύτως αναγκαία. Πρόκειται για το νέο δίλημμα των εκλογών, στο οποίο θα κληθεί να τοποθετηθεί η κοινωνία μέσα στον Μάιο.

Δείτε επίσης