Πολιτική

Με ασφάλεια ο Βαρουφάκης μετά τον ξυλοδαρμό - Στη ΓΑΔΑ και 18χρονος

Ποινική δίωξη στον 17χρονο - «Είχε ρόλο τσιλιαδόρου», λέει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 - «Θα δεχτώ αστυνομική συνοδεία μετά από πιέσεις της γυναίκας μου», είπε

Γιάνης Βαρουφάκης: Στην ΓΑΔΑ  έχει προσαχθεί 18χρονος για τον ξυλοδαρμό του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην προσαγωγή στη ΓΑΔΑ ενός νεαρού, γεννηθέντα το 2004, που φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση κατά του Γιάννη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια στις 10 Μαρτίου προχώρησαν σήμερα, Τρίτη αστυνομικοί.

Η ΕΛΑΣ αναμένει οδηγίες από τον ανακριτή για το πώς θα χειριστεί την υπόθεση, καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο.

Αστυνομικοί δεν έχουν προχωρήσει σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και θα εξαρτηθεί από την ανακρίτρια αν θα προχωρήσουν σε σύλληψη ή όχι.

Ποινική δίωξη σε βάρος του 17χρονου

Στο μεταξύ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος ενός 17χρονου που συνελήφθη για την επίθεση και τον τραυματισμό του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα η δίωξη, η οποία στρέφεται και κατά παντός αλλού υπευθύνου είναι για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα και αφορά στα εξής αδικήματα: βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), συμμορία (κακούργημα), παράνομη βία και παράνομη οπλοφορία.

Μετά την άσκηση της δίωξης ο 17χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί την Τετάρτη σε ανακριτή ανηλίκων.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως οι Αρχές αναζητούν ακόμα 3-4 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρατική Ασφάλεια, πρόκειται για νεαρά άτομα, που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ερευνάται εάν έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε επεισόδια.

Κληρονόμησε σπασμένη μύτη σε 6 σημεία

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι «κληρονόμησε» μία σπασμένη μύτη σε 6 σημεία και πλέον «θα αναγκαστεί να δεχθεί την αστυνομική συνοδεία που έχει δικαίωμα, κατόπιν πιέσεων της γυναίκας του, αν και δεν του είναι ούτε εύκολο, ούτε αρεστό».

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στο επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια, ευχαριστώντας αρχικά το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», οι οποίοι τον περιέθαλψαν «κάνοντας θαύματα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο περιστατικό από το οποίο «κληρονόμησε» μια σπασμένη μύτη σε 6 σημεία, υπογράμμισε ότι «εγώ ευτυχώς αναρρώνω, σε αντίθεση με τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών», εξηγώντας ότι δεν θέλει να εστιάσει στην προσωπική του περιπέτεια και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το μείζον ζήτημα των Τεμπών.

Τόνισε όμως ότι καλό θα ήταν να αποφύγουμε τις εύκολες κρίσεις και «να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», υποσχόμενος ότι θα τοποθετηθεί μετά από την έκδοση του σχετικού πορίσματος.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό του ξυλοδαρμού του, ανέφερε ότι μια ομάδα 6-7 ατόμων μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν με μεγάλη παρέα πολιτικών του φίλων και του επιτέθηκε φραστικά. Εκείνος για να αποφευχθεί μια σύρραξη μέσα στο κατάστημα, τους ακολούθησε έξω για να μιλήσουν κι εκείνοι άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές ενώ του καταλόγιζαν ότι ψήφισε μνημόνια.

Σε σχέση με τον 17χρονο ο οποίος έχει συλληφθεί, είπε ότι είχε ρόλο τσιλιαδόρου κι ο αρχηγός της ομάδας ήταν ένας άλλος νέος 25-27 ετών ο οποίος και άρχισε να τον χτυπά. Τέλος ανέφερε ότι κατόπιν πιέσεων από την γυναίκα του, Δανάη, θα αναγκαστεί να δεχθεί την αστυνομική συνοδεία που έχει δικαίωμα αν και δεν του είναι ούτε εύκολο, ούτε αρεστό.

Στη συνέχεια κι αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, τόνισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική συγκυρία», διευκρινίζοντας χιλιάδες νέοι διαδηλώνουν σε όλη την χώρα, χωρίς καμιά κομματική καθοδήγηση και θα πρέπει «εμείς οι πολιτικοί να τους δώσουμε την ευκαιρία να οραματιστούν μια άλλη Ελλάδα».

Στη συνέχεια έκανε μια αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία των τρένων στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως το σπάσιμο του ΟΣΕ σε 2 κομμάτια, με τον τρόπο που έγινε από το 2010 και μετά, είναι εν πολλοίς υπεύθυνο για τα όσα ακολούθησαν καθώς η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν το μόνο δυστύχημα που έγινε σε αυτήν την περίοδο.

Ενδιαφέρον παρουσίασε η μαρτυρία του για τη συνομιλία που είχε το 2015 με τον κ. Κόστελο ο οποίος εκπροσωπούσε την τρόικα και στον οποίο όταν παρουσίασε τα σχέδια τους για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, έλαβε την απάντηση ότι η τρόικα είχε ήδη αποφασίσει ότι τα τρένα θα πάνε στην κρατική ιταλική εταιρεία, όπως αντίστοιχα τα περιφερειακά αεροδρόμια στους Γερμανούς και το λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους.

Τέλος και μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, είπε ότι το Συνέδριο του ΜέΡΑ25, έχει αποφασίσει πως για οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία θα πρέπει να υπάρχει προεκλογική προγραμματική σύγκληση, κάτι το οποίο δεν υπάρχει τώρα.

Δείτε επίσης