Πολιτική

Τσαπανίδου:«Τέσσερα χρόνια τώρα μοιράζει ευθύνες σε όλους και δεν αναλαμβάνει καμία»

Νέα επίθεση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα Τέμπη

Τσαπανίδου:«Τέσσερα χρόνια τώρα μοιράζει ευθύνες σε όλους και δεν αναλαμβάνει καμία»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέα επίθεση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου σε βάρος του Έλληνα πρωθυπουργού με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών με τους 57 νεκρούς το βράδυ της 28 Φεβρουαρίου.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το ποιος φταίει για την σύγκρουση των αμαξοστοιχιών, κάνει λόγο για αποποίηση των ευθυνών της κυβέρνησης, για υποτίμηση των πολιτών και για προσβολή των θυμάτων και των οικογενειών τους.

«Δεν καταλαβαίνει ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και προσβάλλει τα θύματα και τις οικογένειές τους;» διερωτήθηκε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην αρχή ο κ. Μητσοτάκης είπε πως για όλα φταίει ο σταθμάρχης. Μετά πως «φταίνε όλοι» και σήμερα μάθαμε από τον εκπρόσωπό του ότι δε γνώριζε τίποτα από όσα γίνονταν στον ΟΣΕ» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «τέσσερα χρόνια τώρα, μοιράζει ευθύνες σε όλους και δεν αναλαμβάνει καμία ο ίδιος»

«Δεν καταλαβαίνει ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και προσβάλλει τα θύματα και τις οικογένειές τους;» διερωτάται η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

Αναλυτικά, η δήλωση η οποία δόθηκε και σε ολιγόλεπτο βίντεο αναφέρει:

«Στην αρχή ο κ. Μητσοτάκης είπε πως για όλα φταίει ο σταθμάρχης.

Μετά πως «φταίνε όλοι» και σήμερα μάθαμε από τον εκπρόσωπό του ότι δε γνώριζε τίποτα από όσα γίνονταν στον ΟΣΕ.

Επίσης, δεν γνώριζε ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ οδηγεί με βεβαιότητα σε θανάτους δε γνώριζε για τις υποκλοπές δε γνώριζε και για την κατάσταση στον ΟΣΕ, για την οποία οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν επίμονα με εξώδικα.

Τέσσερα χρόνια τώρα, μοιράζει ευθύνες σε όλους και δεν αναλαμβάνει καμία ο ίδιος.

Δεν καταλαβαίνει ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και προσβάλλει τα θύματα και τις οικογένειές τους; ».

Γιάννης Οικονόμου:«Σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει»

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση ή ο πρωθυπουργός γνώριζε την κατάσταση που επικρατούσε στον ΟΣΕ απάντησε: «σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει, δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα, αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι οι αρμόδιοι όφειλαν να ξέρουν».

Σε σχέση με τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο κ. Οικονόμου είπε ότι «υπάρχει πολιτική ευθύνη, η οποία ανελήφθη και γι' αυτό τον λόγο» δηλαδή την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σιδηρόδρομοι.

«Κάνείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι με τέτοιες παθογένειες ο πρωθυπουργός μάχεται από την πρώτη στιγμή. Λέω ότι προφανώς όφειλαν να ήξεραν αυτό το μπάχαλο σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό του ΟΣΕ», ενώ επισήμανε ότι «σε κάθε παρουσία του ο πρωθυπουργός είχε πει ότι η επόμενη 10ετία θα είναι η δεκαετία των σιδηδρόμων σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου».

Δείτε επίσης