Πολιτική

Κεδίκογλου: Θα παρέμβουμε για την πάταξη της νοθείας στο ελληνικό μέλι

«Υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση για την πάταξη των κυκλωμάτων νοθείας και ελληνοποιήσεων», σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου

Κεδίκογλου: Θα παρέμβουμε για την πάταξη της νοθείας στο ελληνικό μέλι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κινήσεις για την προάσπιση του ελληνικού μελιού και την αντιμετώπιση του προβλήματος της νοθείας και των «ελληνοποιήσεων», προανήγγειλε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, κατά την ευρεία σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς και επαγγελματίες του κλάδου.

«Υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση για την πάταξη των κυκλωμάτων νοθείας και ελληνοποιήσεων», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου ζητώντας την εξέταση του ενδεχόμενου αυστηροποίησης του πλαισίου ποινών και κυρώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «στόχος της πρωτοβουλίας του Υφυπουργού, είναι η θωράκιση της ελληνικής μελισσοκομίας από παράνομες συμπεριφορές, η κατάθεση και επεξεργασία προτάσεων για τη βελτιστοποίηση του συστήματος ελέγχου της παραγωγής και η αναζήτηση τρόπων αποτελεσματικής στήριξης του προϊόντος και των παραγωγών, στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής που επιδιώκει με εκπροσώπους του μελισσοκομικού τομέα για την επίλυση των ζητημάτων του κλάδου και της ανάδειξης της αξίας του ελληνικού μελιού».

Μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υφυπουργός επισήμανε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, συνδράμει στην προσπάθεια προστασίας της ελληνικής μελισσοκομίας και πάταξης των παράνομων πρακτικών.

Δείτε επίσης