Πολιτική

Κρίσιμο δεκαπενθήμερο αποφάσεων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για την αποκρυστάλλωση του πολιτικού σκηνικού ενόψει των εκλογών

Κρίσιμο δεκαπενθήμερο αποφάσεων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Καταλήγουν μέρα με την μέρα στο Μέγαρο Μαξίμου για το εύρος της απώλειας που έχει το κυβερνών κόμμα μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Στο πρωθυπουργικό γραφείο εδώ και περίπου μία εβδομάδα φτάνουν τα ευρήματα κυρίως ποσοτικών δημοσκοπήσεων που πλέον μοιάζουν να καταγράφουν μία σειρά συγκεκριμένων συμπερασμάτων.

Aπό την μία η διαφορά μεταξύ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει μειωθεί κατά περίπου 3 μονάδες. Με άλλα λόγια η ψαλίδα έχει κλείσει. Από την άλλη η μείωση της απόστασης μοιάζει να οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στις «γαλάζιες» απώλειες και όχι στην αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Το συγκεκριμένο στοιχείο εντοπίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου και σημειώνουν ότι οι απώλειες της ΝΔ μπορεί να είναι τελικά συγκυριακές.

Χωρίς επισήμως να επιβεβαιώνεται, οι επόμενες 15 μέρες θα είναι καθοριστικές για την αποκρυστάλλωση του πολιτικού σκηνικού ενόψει των εκλογών, που πιθανότατα θα γίνουν στις 21 Μαΐου.

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι μέχρι την 1η Απριλίου οι τάσεις θα έχουν αποσαφηνιστεί και η όποια φθορά της ΝΔ θα έχει «πιάσει ταβάνι». Παράλληλα τις προσεχείς δύο εβδομάδες θα έχει φανεί εάν και κατά πόσο η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να ανακτήσει είτε μέρος είτε στο σύνολο της τη φθορά.

Όλα θα κριθούν λίγο πριν μπούμε στην Μεγάλη εβδομάδα, μερικές μέρες πριν κλείσει η Βουλή για τις διακοπές του Πάσχα. Ουσιαστικά την περίοδο εκείνη το Μέγαρο Μαξίμου θα μπορέσει να εκτιμήσει με σχετική βεβαιότητα το κατά πόσο θα μπορεί να θεωρεί το ενδεχόμενη της αυτοδυναμίας ένα εφικτό σενάριο μετά τις εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής.

Ανάλογα με τις εκτιμήσεις θα κινηθεί και η προεκλογική καμπάνια του κυβερνώντος κόμματος...

Δείτε επίσης