Πολιτική

Πατέλης για αύξηση κατώτατου μισθού «Μετά τη μείωση της ανεργίας, δεύτερος στόχος είναι οι καλύτεροι μισθοί»

Τι ανέφερε ο Οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού

Πατέλης για αύξηση κατώτατου μισθού «Μετά τη μείωση της ανεργίας, δεύτερος στόχος είναι οι καλύτεροι μισθοί»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για τους επόμενους στόχους της κυβέρνησης, για την αύξηση του κατώτατου μισθού και για την μείωση της ανεργίας, μίλησε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

«Ο κατώτατος μισθός πάει σε επίπεδα που η χώρα μας δεν είχε δει ποτέ, όσο συνεχίζεται η ανάπτυξη μπορούμε να δούμε και άλλες αυξήσεις» δήλωσε ο κ. Πατέλης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του STAR, τονίζοντας ότι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης μετά την μείωση της ανεργίας είναι η αύξηση των μισθών γενικά.

«Δε φτάνει πια να μείνουμε Ευρώπη πρέπει να γίνουμε Ευρώπη. Μετά τη μείωση της ανεργίας, δεύτερος στόχος είναι οι καλύτεροι μισθοί» τόνισε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού ο οποίος ερωτηθείς για το αν προκύπτει θέμα αύξησης του αφορολόγητου για τον κατώτατο μισθό είπε ότι η κυβέρνηση έχει μειώσει ήδη φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι αν δεν είχε γίνει αυτό η πραγματική αύξηση θα ήταν μόλις… 20 ευρώ!

Σε ότι αφορά την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού δήλωσε ότι αποτελεί έναν από τους βασικούς και μεγάλους στόχους της κυβέρνησης.

«Επειδή έχουμε μπροστά μας εκλογές θα μας επιτρέψετε να κρατήσουμε μερικά πυρομαχικά για αργότερα» δήλωσε, αλλά συμπλήρωσε ότι για την κυβέρνηση η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι προτεραιότητα. Παρέπεμψε ακόμα σε επιδοτήσεις που ακόμα «τρέχουν», όπως για τη μετατροπή θέσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης.

Ποιους αφορά η αύξηση του κατώτατου μισθού

Παράλληλα ο κ. Πατέλης κληθείς να σχολιάσει την αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοινώθηκε σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε ότι αφορά περίπου 600 χιλιάδες εργαζόμενους αλλά παρασύρει και άλλους μισθούς, όπως όσων έχουν αποδοχές κοντά στον κατώτατο. «Η μισή αύξηση περνά κάποια στιγμή και σε άλλους μισθούς» ανέφερε.

Για την ανεργία ανέφερε ότι θα πρέπει να πέσει και άλλο δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το σημαντικό είναι να πέσει η ανεργία. Ήταν στο 18%, έχει πολύ μεγαλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα με ανεργία στο 10,7%. Αρκετές εταιρείες λένε ότι δε βρίσουν εργαζόμενους, εμείς λέμε δώστε καλύτερους μισθούς για να βρείτε» ,

Στο ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων, ο κ. Πατέλης σχολίασε: «Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο γιατί οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουν να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό. Συμπλήρωσε πάντως ότι αυτό κρατά 1 -2 χρόνια, ενώ υπενθύμισε το πρόγραμμα για ευάλωτους δανειολήπτες».

«Η χώρα μας πέρασε μία δύσκολη δεκαετία. Δεν είμαστε εμείς το μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε μια αφετηρία πολύ καλύτερη και δεν έχουμε μια κυβέρνηση καουμπόηδων που σε μια δύσκολη στιγμή έλεγε «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες»» υποστήριξε.

Δείτε επίσης