Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Μιχάλης Χαιρετάκης

«Σε αυτόν τον αγώνα δεν χρειάζονται μικροπολιτικές, εγωισμοί, θέσεις καρέκλες και μηχανισμοί», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του

ΣΥΡΙΖΑ: Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Μανώλης Χαιρετάκης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πολιτικός σύντροφος του Παύλου Πολάκη, για τον οποίο είχε ξεσπάσει η πρώτη «κρίση» στον ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Χαιρετάκης, ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του στις προσεχείς εκλογές.

Στην ανακοίνωσή του, μάλιστα, «φωτογραφίζει» τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «αποσύρω την υποψηφιότητα μου η οποία είχε την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής γραμματείας για να στηρίξω ένα πραγματικό αγωνιστή» ενώ προσθέτει ότι η απόφασή του αυτή θέλει να συμβάλει στην «ηρεμία και ομοψυχία» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του Μανώλη Χαιρετάκη

«Δήλωση απόσυρση της υποψηφιότητας μου.

Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και τον τραγικό θάνατο τόσων αθώων νέων ψυχών και την βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των πολιτών σε μια δημοκρατική και ανεπτυγμένη χώρα,την κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος για ένα κράτος δικαίου,αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών,όπου αυτοί που κάνουν πλιάτσικο στον ιδρώτα,τις αγωνίες και τις θυσίες του ελληνικού λαού χωρίς να αποδίδεται η δικαιοσύνη που αρμόζει,κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη από ποτέ να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν χρειάζονται μικροπολιτικές,εγωισμοί,θέσεις καρέκλες και μηχανισμοί.

Με αυτές τις σκέψεις και μη προερχόμενος από κομματικούς σωλήνες ή πολιτικά τζάκια αλλά από την ψυχή της κοινωνίας και κερδίζοντας με κόπο,ήθος και αξιοπρέπεια τον σεβασμό της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Αποσύρω την υποψηφιότητα μου η οποία είχε την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής γραμματείας για να στηρίξω ένα πραγματικό αγωνιστή,να διευκολύνω αυτούς οι οποίοι νομίζουν οτι θα κερδίσουν από την μη υποψηφιότητα μου,να βοηθήσω όσο μου είναι δυνατό στην ηρεμία και ομοψυχία για το μεγάλο διακύβευμα που είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ».

Πολάκης για ψηφοδέλτια: Αν δεν μπει ο Χαιρετάκης, ακυρώνω την υποψηφιότητά μου

Ο Παύλος Πολάκης εξέφρασε την οργή του μέσω ανάρτησης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, για το γεγονός μη συμπερίληψης του Μανώλη Χαιρετάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα Χανιά.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο κ. Πολάκης αναφέρει ότι είχε γίνει σχετική εισήγηση από την Πολιτική Γραμματεία, στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως δεν ισχύει ούτε η δική του υποψηφιότητα μέχρι να διορθωθεί το συγκεκριμένο «λάθος».

Η ανάρτηση Πολάκη:

«Προφανώς από «λάθος» ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανια. Μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγω φίλους και συντρόφους δεν πουλάω ,επειδή καποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!».

Άδειασμα ΣΥΡΙΖΑ στον Πολάκη: Όποιος διαφωνεί να μην συμμετάσχει

«Αδειάζει» τον Παύλο Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημόσια παρέμβαση του βουλευτή Χανίων, πως εάν δεν είναι υποψήφιος βουλευτής και ο «σύντροφός» του, Μιχάλης Χαιρετάκης, θα ακυρώσει τη δική του υποψηφιότητα.

Όπως αναφέρουν οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος».

Σημειώνουν ότι «η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις», ενώ προσθέτοντας πως «όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά».

Δείτε επίσης