Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Μπροστά με 4,9% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται 10,4% του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα

Δημοσκόπηση GPO: Μπροστά με 4,9% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με 4,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 30,2%, 26,1% ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 9,2%, ΚΚΕ 6,5%, Ελληνική Λύση 3,4%, Μέρα25 3,1%, Εθνικό Κόμμα 2%, Εθνική Δημιουργία 1%.

Δημοσκόπηση GPO για το Star: πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή το προβάδισμα της ΝΔ ανεβαίνει στο 4,9% με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 35,6% και το ΣΥΡΙΖΑ 30,7%.

δημοσκόπηση GPO για το Star πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην ερώτηση εκλογές ή κυνέρνηση συνεργασίας αν δεν προκύψει αυτοδυναμία, το 45,5% θέλει να ξαναγίνουν εκλογές, ενώ το 50,1% προτιμά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, έναντι 33,1% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 22,6% των ερωτηθέντων.

Δημοσκόπηση GPO για το Star προτίμηση για σχηματισμό κυβέρνησης

Στο ερώτημα, αν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, «Όχι και Μάλλον Όχι» απαντά το 64,6%, ενώ «Ναι και Μάλλον Ναι» απαντά το 34%. Ωστόσο, 6 στους 10 ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρούν ότι πρέπει να είναι κανονικά υποψήφιος.

δημοσκόπηση GPO για το Star υποψηφιότητα Κ. Αχ. Καραμανλή

Το 40,6% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, σε αντίθεση με το 58,3% που την αποτιμά αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

δημοσκόπηση  GPO για το Star στάση Μητσοτάκη

Οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες για τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είναι 36,4% έναντι 55,1% των αρνητικών και μάλλον αρνητικών απόψεων.

δημοσκόπηση GPO για το Star στάση

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 43,5% των ερωτηθέντων έναντι 33,1% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας από τους δύο απαντά το 22,6% των ερωτηθέντων.

δημοσκόπηση GPO για το Star: καταλληλότερος για πρωθυπουργός

δημοσκόπηση GPO για Star άποψη για πολιτικούς αρχηγούς

Οι πολίτες αποδίδουν ευθύνες για το δυστύχημα κυρίως: στη σημερινή κυβέρνηση 33,1%, στις προηγούμενες κυβερνήσεις 13,3%, στον σταθμάρχη 11,2%, στον ΟΣΕ 2,9%, στην Hellenic Train 1,6%, στην ΕΡΓΟΣΕ 0,8% και σε όλους τους παραπάνω 36,4%.

Δημοσκόπηση GPO  για το Star ευθύνες για τα Τέμπη

δημοσκόπηση GPO για το Star ευθύνη για τα Τέμπη

Δείτε επίσης