Πολιτική

Εφικτή η αυτοδυναμία για την ΝΔ, τι πιστεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις 24 Απριλίου ο πρωθυπουργός «πατά» το κουμπί των εκλογών - Τα τελευταία νομοθετήματα πριν από τις κάλπες και τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων

Εφικτή η αυτοδυναμία για την ΝΔ, τι πιστεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Έβδομάδας, «καθαρού» πολιτικού χρόνου έχει μπροστά της η κυβέρνηση πριν από την προκήρυξη των εκλογών. Όπως όλα δείχνουν τη Δευτέρα 24 Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις του, «πατώντας» ουσιαστικά το κουμπί των εκλογών.

Μέχρι τότε το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζει μπαράζ νομοθετημάτων προκειμένου να ολοκληρώσει το κυβερνητικό έργο. Νομοθετήματα που θα βάλουν τις απαραίτητες «πινελιές» πριν από τις κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε κλειστή σύσκεψη ο πρωθυπουργός έδωσε ξεκάθαρη εντολή για απόλυτη εκμετάλλευση του χρόνου που απομένει μέχρι τη διάλυση της Βουλής, ώστε η κοινωνία να αισθανθεί για μία ακόμα φορά το αποτύπωμα που θέλει να αφήσει η κυβέρνηση μέσα από νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Με αυτό το δεδομένο καθοδόν προς ψήφιση βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών για την στήριξη των συνταξιούχων, το αγροτικό πετρέλαιο και τις ρυθμίσεις οφειλών.

Παράλληλα, μηνύματα στέλνονται και από το νομοθέτημα για την αναστολή οικονομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές της Μυκόνου αλλά και το νέο πλαίσιο στην ενέργεια. Για το κ.Μητσοτάκη ο στόχος της «γαλάζιας» αυτοδυναμίας παραμένει εφικτός παρά την μείωση των ποσοστών που καταγράφει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις.

Η αισιοδοξία αυτή του πρωθυπουργού βασίζεται σε δύο στοιχεία, όπως επισημαίνουν συνομιλητές του. Από την μία την συσπείρωση του κομματικού ακροατηρίου της ΝΔ που καταγράφεται μέρα με την μέρα μετά και τη δημοσιοποίηση της μείωσης της ψαλίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη από τους λεγόμενους κεντρώους ψηφοφόρους, οι οποίοι μετά το πρώτο σοκ των Τεμπών δε δείχνουν διατεθειμένοι να στηρίξουν είτε τον ΣΥΡΙΖΑ είτε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σε αυτό το κομμάτι του εκλογικού σώματος ποντάρει ιδιαιτέρως το Μέγαρο Μαξίμου, επιμένοντας ότι αφού εκφράσει την δυσαρέσκεια του για το τραγικό δυστύχημα στην πρώτη κάλπη, στη δεύτερη θα πάρει θέση στο σημαντικό διακύβευμα ποιός θα κυβερνήσει τη χώρα.

Σε αυτό το δίλημμα που αποτυπώνεται στο «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» το κυβερνών κόμμα θεωρεί ότι ο σημερινός πρωθυπουργός, έχει μεγάλο προβάδισμα με αφήγημα την ανασύσταση του δημοσίου τομέα.

Δείτε επίσης