Πολιτική

Γεωργιάδης για Τέμπη: «Ο σταθμάρχης είχε 12,5 λεπτά για να αντιληφθεί το λάθος του»

«Ο κόσμος έχει αίσθημα ανασφάλειας, δική μας ευθύνη να του εμπεδώσουμε εκ νέου αίσθημα ασφάλειας», τονίζει ο υπουργός

Γεωργιάδης για Τέμπη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για το δυστύχημα στα Τέμπη, την θέση του Νίκου Ανδρουλάκη για το ποιον θα στηρίξει ως πρωθυπουργό σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας, μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε σχέση με τη δήλωση Ανδρουλάκη, σύμφωνα με την οποία δεν θα στήριζε υποψηφιότητα Κυριάκου Μητσοτάκη ή Αλέξη Τσίπρα για το πρωθυπουργικό αξίωμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε μπαίνει σε συζήτηση για άλλον πρωθυπουργό πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη». Συνέχισε, μιλώντας και επί προσωπικού, λέγοντας πως αν εκλεγεί, «δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δεν θα έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας», τόνισε.

Γεωργιάδης για Τέμπη: Ο σταθμάρχης είχε 12,5 λεπτά χρόνο για να καταλάβει το λάθος του

«Αυτό το δυστύχημα δεν θα είχε γίνει, αν δεν είχε γίνει σειρά ανθρωπίνων λαθών», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το δυστύχημα των Τεμπών. «Δεν ήταν ένας άνθρωπος, αλλά πολλοί που έκαναν λάθη. Είχαμε την κονσόλα τηλεχειρισμού, είχε ο άνθρωπος 12,5 λεπτά χρόνο να καταλάβει το λάθος του.

«Στις 24 από τις 27 χώρες, δεν υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης. Αυτό το σύστημα υπάρχει σε άλλες τρεις χώρες, το δυστύχημα έγινε λόγω ανθρώπινων λαθών», επανέλαβε.

«Η συνταγματική ευθύνη ασφαλείας των σιδηροδρόμων είναι στη ΡΑΣ, που είχε πιστοποιήσει αρχικά την καλή εκπαίδευση των σταθμαρχών. Το πόρισμα για την ελλιπή εκπαίδευσή τους το έβγαλε μετά το δυστύχημα, την ΡΑΣ την έχουμε για να μας τα λέει πριν από το δυστύχημα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στρέφοντας τα «πυρά» του στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.

Γεωργιάδης: Ο κόσμος έχει αίσθημα ανασφάλειας, δική μας ευθύνη να του εμπεδώσουμε εκ νέου αίσθημα ασφάλειας

«Είναι σχεδόν ντροπιαστικό να συζητούμε ακόμα για το αν αυτό το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Αν είχε τηρηθεί το πρωτόκολλο του ΟΣΕ, δεν θα είχε γίνει. Υπάρχει η κακώς νοούμενη αντίληψη «έλα μωρέ, ποιο πρωτόκολλο;», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως «ο κόσμος έχει αίσθημα ανασφάλειας, είναι δική μας ευθύνη να του εμπεδώσουμε εκ νέου αίσθημα ασφάλειας». «Αν ένας είχε κάνει στοιχειωδώς τη δουλειά του, τα παιδιά θα ζούσαν», επανέλαβε, ενώ είπε για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι άμοιρη ευθυνών.

Γεωργιάδης για Λοβέρδο: Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, καμία σχέση με τη ΝΔ

Για το αν είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν «ψώνιο» τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «δεν είπα ότι ο Ανδρουλάκης είναι ψώνιο, είπα ότι είναι ψωνισμένη η αίσθηση κάποιου πως υπερέχει η γνώμη του έναντι του ελληνικού λαού», σε σχέση με την θέση του να μην στηρίξει ως πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο και την ένταση που φαίνεται να υπάρχει στις σχέσεις του με την Χ. Τρικούπη για το ζήτημα του προσώπου που θα πρέπει να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ ως πρωθυπουργό, ο υπουργός ΑΝάπτυξης και Επενδύσεων είπε πως «ο κ. Λοβέρδος είναι ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ», για να προσθέσει πως δεν εμπλέκεται πουθενά η ΝΔ. «Για τη ΝΔ οτιδήποτε που να αφορά τον κ. Λοβέρδο δεν υφίσταται», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις τιμές, τέλος, είπε πως ο πληθωρισμός πηγαίνει προς τα κάτω, με συνέπεια αυτές να ομαλοποιούνται, ενώ και για τα καύσιμα, επανέλαβε πως οι τιμές έχουν πέσει.

Δείτε επίσης